Skid Row – 40 Seasons • The Best Of (1998) ℗ Atlantic

Sebastian Bach él. 🙂

A Skid Row (akiben sokan az új Guns ‘n’ Roses-t látták) nem mindennapi hangterjedelmével megáldott egykori frontemberének a látszat ellenére semmi köze az egykori barokk zeneszerzőhöz, ugyanis az énekes Sebastian Philip Bierk néven látta meg a napvilágot és elmondása szerint a névváltoztatásra azért volt szüksége, mert a Bierk a jerk-re (némi jóindulattal seggfejnek is lehet fordítani) rímelt és kapóra jött, hogy a klasszikus zenész Bachnak akkoriban volt a 300. születésnapja.

Sebastian Bach 1987-ben került be a Skid Rowba, miután Jon Bon Jovi szülei látták énekelni egy ismert rockfotós esküvői buliján. Az ekkor már nagymenőnek számító Bon Jovi gyerekkori barátja volt a Skid Row alapító szólógitárosának a magyar felmenőkkel is büszkélkedő Dave Sabo-nak és miután benyomta Bachot a zenekarba még lemezszerződést is intézett nekik. Ezzel beindította a csapat karrierjét és a kilencvenes évek első felének egyik meghatározó rock zenekarává tette a Skid Row-t, mely eztán végigjárta a szokásos köröket és megírta az egyébként erősen zúzós dalok közé kötelezően beékelendő balladát is.

A zenekar és Bach közötti együttműködésnek 1996-ban lett vége, akkorra ugyanis a heavy metal zsánert jelentősen háttérbe szorította az új (többek között a Nirvana, Pearl Jam és az Alice in Chains által képviselt) grunge. Ez érezhetővé vált a zenekar számára is, egyre kevesebbszer játszotta dalaikat az MTV, továbbá a nagy stadion buliknak is búcsút mondhattak. A szakítás legfőbb oka azonban mégsem ez volt, hanem az, hogy Bach, mint nagy Kiss rajongó szeretett volna zenekarával fellépni Simmonsék előtt, ám társai úgy voltak vele, hogy a Skid Row túl nagy név ahhoz, hogy előzenekar legyen, így Bach távozott a csapatból. A sors iróniája, hogy a Skid Row négy évvel később, már egy új énekessel a 2000-es turnén a Kiss egyik előzenekara volt.

Bach pedig ezt követően végigjárta a munkanélküli rocksztárok különböző stációit a nagyon sikeres és a bukott szólólemezektől a különböző reality műsorokon és Broadwayes szerepléseken keresztül az Axl Rose-zal való közös fellépésig.

01. Youth Gone Wild
02. 18 And Life
03. Piece Of Me
04. I Remember You
05. The Threat
06. Psycho Love
07. Monkey Business
08. Quicksand Jesus
09. Slave To The Grind
10. Into Another (Remix)
11. My Enemy (Remix)
12. Breakin’ Down (Remix)
13. Forever (1998 Previously Unreleased)

Sebastian Bach – ének
Dave „The Snake” Sabo – gitár
Rachel Bolan – basszusgitár
Scotti Hill – gitár
Rob Affuso – dobok

http://link.odavisz.cam

-pastebin-

0

Találatok: 130

Publication author

offline 3 óra

dali300

Avatar 234
https://444.hu/2022/05/31/tancold-ugy-vegig-a-mai-napot-ahogy-ezek-a-hatvanas-evekbeli-eszak-ir-altis-csajok-toltak-a-sulidiszkoban
Comments: 497Publics: 1342Registration: 25-09-2017
Avatar

Szerző: dali300

https://444.hu/2022/05/31/tancold-ugy-vegig-a-mai-napot-ahogy-ezek-a-hatvanas-evekbeli-eszak-ir-altis-csajok-toltak-a-sulidiszkoban

Skid Row – 40 Seasons • The Best Of (1998) ℗ Atlantic” bejegyzéshez 2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

négy + tizenhét =

Password generation