The Rolling Stones ‎– Get Yer Ya-Ya’s Out! – The Rolling Stones In Concert (1970) © 2009 ABKCO • 3CD • 40th Anniversary

Az 1952-ben alapított brit könnyűzenei szaklap, a New Musical Express (NME) összegyűjtötte és rendszerezte a legjobb koncertalbumokat The 50 Greatest Live Albums Ever cím alatt. Ez az album a 11-ik a listán.

Annak ellenére, hogy az USA-ban 1966-ban (szerződési kötelezettség miatt) megjelent a Got Live If You Want It!, sokan – a Rolling Stonest is beleértve – ezt az albumot tartják első igazi koncertalbumuknak. Az album kiadásának egyik fő oka a Live’r Than You’ll Ever Be című, Oaklandben felvett kalózkiadás ellensúlyozása volt, amiről a Rolling Stone magazin még kritikát is írt!

Mivel a Stones 1967 áprilisa óta nem turnézott, 1969-re már mindannyian koncertezni akartak. Két legújabb albumukat, a Beggars Banquetet és a Let It Bleedet a kritika kedvezően fogadta, így rajongóik is várták az új koncertkörutat. 1969-es amerikai turnéjuk során novemberben és decemberben telt házas koncerteket adtak. Előzenekaraik a következők voltak: Ike és Tina Turner, Terry Reid és B. B. King !!! (néha Chuck Berry) Ez volt Mick Taylor első turnéja a zenekarral; az előadásokon fontos szerepet kapott Taylor és Keith Richards összehangolt gitárjátéka.

Az albumhoz kiválasztott dalokat 1969. november 27-én és 28-án, a New York-i Madison Square Gardenben vették fel, kivéve a “Live with Me”-t, amit november 25-én, Baltimore-ban A londoni Olympic Studiosban, 1970 januárjában és februárjában több rájátszást is eszközöltek. A közhiedelemmel ellentétben hangszeres részeket nem, csak az éneket és a vokált vették újra néhány dalon (bár léteznek kalózkiadások, ahol Richards más gitárszólót próbált ki, mint ami hivatalos változaton hallható).

1.Disc – Original Release
01. Jumpin’ Jack Flash
02. Carol
03. Stray Cat Blues
04. Love In Vain
05. Midnight Rambler
06. Sympathy For The Devil
07. Live With Me
08. Little Queenie
09. Honky Tonk Women
10. Street Fighting Man

2.Disc – Unreleased Tracks
01. Prodigal Son
02. You Gotta Move
03. Under My Thumb
04. I’m Free
05. (I Can’t Get No) Satisfaction

3. Disc – B.B. King and Ike and Tina Turner’s Sets
01. B.B. King – Everyday I Have The Blues
02. B.B. King – How Blue Can You Get
03. B.B. King – That’s Wrong Little Mama
04. B.B. King – Why I Sing The Blues
05. B.B. King – Please Accept My Love

06. Ike & Tina Turner – Gimme Some Loving
07. Ike & Tina Turner – Sweet Soul Music
08. Ike & Tina Turner – Son Of A Preacher Man
09. Ike & Tina Turner – Proud Mary
10. Ike & Tina Turner – I’ve Been Loving You Too Long
11. Ike & Tina Turner – Come Together
12. Ike & Tina Turner – Land Of A Thousand Dances

Néhány dal előadása és a borító fotózása (Charlie Watts és egy szamár) látható a Gimme Shelter című dokumentumfilmben.

Mick Jagger – ének, szájharmonika
Keith Richards – gitár, vokál
Mick Taylor – gitár
Bill Wyman – basszusgitár
Charlie Watts – dob, ütőhangszerek
Ian Stewart – zongora a Chuck Berry-dalokban

https://tinyurl.com/25jbxyhd

/pastebin/

………………………………………………………………………………………………………………………….. 

0

Találatok: 91

Publication author

offline 19 perc

dali300

Avatar 263
Számomra a művészet értékének fokmérője az érzésvilág. Az a zene, az a vers vagy bármely alkotás, amely nem hat meg, nem gyakorol benyomást az érzelmeimre, az szerintem nem igazi művészet. A művészre jellemző eredetiség is döntő kritérium. Firenzében például megnéztem a város közterén kiállított Apollo szobrot. Rám Michelangelo művészete mindig nagy hatással volt, ezért meglepett, hogy ott a téren miért nem éreztem semmit. Kiderült: az csak egy másolat, mert amikor a múzeumban megláttam az eredetit, azonnal a szobor hatása alá kerültem.
/Vásáry Tamás/
Comments: 527Publics: 1361Registration: 25-09-2017
Avatar

Szerző: dali300

Számomra a művészet értékének fokmérője az érzésvilág. Az a zene, az a vers vagy bármely alkotás, amely nem hat meg, nem gyakorol benyomást az érzelmeimre, az szerintem nem igazi művészet. A művészre jellemző eredetiség is döntő kritérium. Firenzében például megnéztem a város közterén kiállított Apollo szobrot. Rám Michelangelo művészete mindig nagy hatással volt, ezért meglepett, hogy ott a téren miért nem éreztem semmit. Kiderült: az csak egy másolat, mert amikor a múzeumban megláttam az eredetit, azonnal a szobor hatása alá kerültem. /Vásáry Tamás/

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

öt × kettő =

Password generation