Tom Waits – Rain Dogs (1985) © 2014 Universal

Az 1001 Albums You Must Hear Before You Die (1001 lemez, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz) sorozat 559-ik lemeze.

A hangszerelés vicces, a lemez húsbavágó témákat feszeget. Ezt az albumot nem lehet sötétnek nevezni teljesen. Az is, meg nem is. A gitáros is klasszis.

Egyedül egy dolog szúrta a fülemet, ami egy szemernyi pongyolaságot kölcsönöz a lemeznek: rengeteg számot csak lekevernek, és nem fejeznek be rendesen Waits maga volt a producer és annyi melót tett bele a lemezbe, hogy erre igazán figyelhetett volna. Hacsak ez nem valami koncepció, de ezt szerintem csak ő fogja tudni.

01. Singapore
02. Clap Hands
03. Cemetery Polka
04. Jockey Full Of Bourbon
05. Tango Till They’re Sore
06. Big Black Mariah
07. Diamonds & Gold
08. Hang Down Your Head
09. Time
10. Rain Dogs
11. Midtown (Instrumental)
12. 9th & Hennepin
13. Gun Street Girl
14. Union Square
15. Blind Love
16. Walking Spanish
17. Downtown Train
18. Bride Of Rain Dog (Instrumental)
19. Anywhere I Lay My Head

Producer: Tom Waits

Personnel:

https://pastebin.odavisz.cam (klikk)
 

1

Találatok: 77

Publication author

offline 19 óra

dali300

Avatar 263
Számomra a művészet értékének fokmérője az érzésvilág. Az a zene, az a vers vagy bármely alkotás, amely nem hat meg, nem gyakorol benyomást az érzelmeimre, az szerintem nem igazi művészet. A művészre jellemző eredetiség is döntő kritérium. Firenzében például megnéztem a város közterén kiállított Apollo szobrot. Rám Michelangelo művészete mindig nagy hatással volt, ezért meglepett, hogy ott a téren miért nem éreztem semmit. Kiderült: az csak egy másolat, mert amikor a múzeumban megláttam az eredetit, azonnal a szobor hatása alá kerültem.
/Vásáry Tamás/
Comments: 529Publics: 1364Registration: 25-09-2017
Avatar

Szerző: dali300

Számomra a művészet értékének fokmérője az érzésvilág. Az a zene, az a vers vagy bármely alkotás, amely nem hat meg, nem gyakorol benyomást az érzelmeimre, az szerintem nem igazi művészet. A művészre jellemző eredetiség is döntő kritérium. Firenzében például megnéztem a város közterén kiállított Apollo szobrot. Rám Michelangelo művészete mindig nagy hatással volt, ezért meglepett, hogy ott a téren miért nem éreztem semmit. Kiderült: az csak egy másolat, mert amikor a múzeumban megláttam az eredetit, azonnal a szobor hatása alá kerültem. /Vásáry Tamás/

Tom Waits – Rain Dogs (1985) © 2014 Universal” bejegyzéshez 3 hozzászólás

  1. Kedves Dali300.

    Talán ezt is kértem, de ha véletlenül mégse, akkor is köszönöm szépen és ha van rá energia , jöhet még. ( pl Mule Variation, Swordfishtrobones , Bone Machine ) Persze csak ha megoldható.

    Köszi mégegyszer.

    0

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

17 − kilenc =

Password generation