Ozzy Osbourne – Scream (2010) © Epic • Sony

Passzio.hu: “John Michael (Ozzy) Osbourne 1948. December 3-án született Birminghamben. Szülei egyszerű emberek, szegénységben él. Az Ozzy becenév még gyerekkorában ragad rá, az Osbourne rövidítéseként. 15 éves korában otthagyja az iskolát, egy hentesnél kezd el dolgozni. Az állatok felaprításától, kibelezésétől rosszul lesz,ezért új munka után néz.

Végül a helyi autógyárban helyezkedik el, ahol anyja is dolgozik. Ozzy hamar elégedetlen lett a kis jövedelemmel, ezért a bűnözés fele fordult.

Kisebb boltokba, lakásokba tör be, de mivel nem visel kesztyût az ujjlenyomatai alapján hamar azonosítják és elítélik. 6 hétre börtönbe kerül, ahol saját magának készít tetoválásokat.
A leghíresebb ezek közül a bal kezén, az ujjain lévő O-Z-Z-Y felirat, illetve a térdein lévõ mosolygó arcok. A börtönben elhatározza, zenész lesz. Nem sokkal szabadulása után találkozik egy régi barátjával, aki beszámol neki arról, hogy épp egy együttest alakít, és már csak egy énekes hiányzik a bandából. “Én pont énekes vagyok!”- mondta Ozzy, és elrohant egy üzletbe mikrofonért.
Így kezdődött Ozzy karrierje. Ez a banda Music Machine néven futott, amiből hamarosan kilépett. Hangos, kemény zenét akar csinálni. Fölad egy hirdetést, amiben “Egy énekes bandát keres, gyorsan”. Ezt a hirdetést észreveszi Terence Butler, és úgy dönt, felkeresi Ozzy-t. így jön létre a Rare Breed, ami két koncert után fölbomlik. Eközben Ozzy régi osztálytársa bandát alakít William Ward-al és Anthony Iommi-val, Mythology néven. Az együttes bluest játszik, olyan stílusban, mint pl. a Cream, vagy a The Yardbirds. Ez a banda is hamarosan föloszlik, Ward és Iommi visszatérnek Birminghambe, ahol szintén felfigyelnek Ozzy hirdetésére. Iommi ugyan szóvá teszi, hogy Ozzy-t utálta korábban az iskolában, de hamarosan ez is megoldódik Ward rábeszélõ készségének köszönhetően. Megalakul a banda.”

Összhatásában a Scream valahol Ozzy szólólemezei és a Black Sabbath korai évei között helyezkedik el, időnként olyan súlyt és komorságot áraszt. Persze vannak könnyedebb tételek is (valamint ballada is természetesen), de éppen ettől nem fullad unalomba az egész.

01. Let it Die
02. Let Me Hear You Scream
03. Soul Sucker
04. Life Won’t Wait
05. Diggin’ Me Down
06. Crucify
07. Fearless
08. Time
09. I Want It More
10. Latimer’s Mercy
11. I Love You All

Ozzy Osbourne – ének
Gus G. – gitár, billentyűs hangszerek
Tommy Clufetos – dob, ütőhangszerek
Rob „Blasko” Nicholson – basszusgitár
Adam Wakeman – billentyűs (Yes-s bácsi fia)

https://pastebin.odavisz.cam (klikk)

Levin : A 2010 Szeptember 19-i “ucozos” bejegyzés frissítése.
 

0

Találatok: 95

Publication author

offline 2 nap

dali300

Avatar 255
Számomra a művészet értékének fokmérője az érzésvilág. Az a zene, az a vers vagy bármely alkotás, amely nem hat meg, nem gyakorol benyomást az érzelmeimre, az szerintem nem igazi művészet. A művészre jellemző eredetiség is döntő kritérium. Firenzében például megnéztem a város közterén kiállított Apollo szobrot. Rám Michelangelo művészete mindig nagy hatással volt, ezért meglepett, hogy ott a téren miért nem éreztem semmit. Kiderült: az csak egy másolat, mert amikor a múzeumban megláttam az eredetit, azonnal a szobor hatása alá kerültem.
/Vásáry Tamás/
Comments: 528Publics: 1360Registration: 25-09-2017
Avatar

Szerző: dali300

Számomra a művészet értékének fokmérője az érzésvilág. Az a zene, az a vers vagy bármely alkotás, amely nem hat meg, nem gyakorol benyomást az érzelmeimre, az szerintem nem igazi művészet. A művészre jellemző eredetiség is döntő kritérium. Firenzében például megnéztem a város közterén kiállított Apollo szobrot. Rám Michelangelo művészete mindig nagy hatással volt, ezért meglepett, hogy ott a téren miért nem éreztem semmit. Kiderült: az csak egy másolat, mert amikor a múzeumban megláttam az eredetit, azonnal a szobor hatása alá kerültem. /Vásáry Tamás/

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

13 − hét =

Password generation