Karácsony János – Az időn túl (1986) ℗ 2006 Hungaroton • Digital

Az időn túl Karácsony János első nagylemeze. A zenét James szerezte, a szöveget Sztevanovity Dusán írta, kivéve A Semmi vonata című dalt, melynek Presser Gábor írt szöveget. Az album akkoriban nem kapott nagy figyelmet, mert más volt a zenei divatirányzat. A lemezen két vers is helyet kapott, ezekre James írt zenét. Az album 2006-ban CD-n is megjelent egy bónuszdallal.
Az albumon hallható Már nem vigyázol ránk című dal eredetileg az LGT által lett ismert, először Az első óriás kislemezen jelent meg 1984-ben. Erre az albumra az eredetileg tervezett zenével került fel.

Dalok :
01.Az időn túl 4:50
02.Kövess engem 3:22
03.Sosem voltál 2:37
04.Tagore válasza 1:22
05.A szerelem befogad minket 3:48
06.Michelle 4:21
07.A semmi vonata 4:47
08.Ezen a földön 2:45
09.Mikor újra eljövök 3:50
10.Kezdet és Vég (Élet) 0:44
11.Már nem vigyázol ránk 5:10

Közreműködők :
Karácsony János:  ének, próza, akusztikus gitár, elektromos gitár, basszusgitár, slidegitár, szitár, mondolin, autoharp, vocoder, Muzix Gitárszintetizátor, Yamaha DX 7, Mirage szintetizátorok
Presser Gábor:  zongora, autoharp, vocoder, szintetizátorok
Solti János:  akusztikus és elektromos dobok, dobkomputer
Kiss István:  Muzix-dobprogram (A semmi vonata)

https://zenekucko.com/Jams1

/pastebin/
 

 

0

Találatok: 65

Publication author

offline 4 nap

dali300

Avatar 262
Számomra a művészet értékének fokmérője az érzésvilág. Az a zene, az a vers vagy bármely alkotás, amely nem hat meg, nem gyakorol benyomást az érzelmeimre, az szerintem nem igazi művészet. A művészre jellemző eredetiség is döntő kritérium. Firenzében például megnéztem a város közterén kiállított Apollo szobrot. Rám Michelangelo művészete mindig nagy hatással volt, ezért meglepett, hogy ott a téren miért nem éreztem semmit. Kiderült: az csak egy másolat, mert amikor a múzeumban megláttam az eredetit, azonnal a szobor hatása alá kerültem.
/Vásáry Tamás/
Comments: 529Publics: 1364Registration: 25-09-2017
Avatar

Szerző: dali300

Számomra a művészet értékének fokmérője az érzésvilág. Az a zene, az a vers vagy bármely alkotás, amely nem hat meg, nem gyakorol benyomást az érzelmeimre, az szerintem nem igazi művészet. A művészre jellemző eredetiség is döntő kritérium. Firenzében például megnéztem a város közterén kiállított Apollo szobrot. Rám Michelangelo művészete mindig nagy hatással volt, ezért meglepett, hogy ott a téren miért nem éreztem semmit. Kiderült: az csak egy másolat, mert amikor a múzeumban megláttam az eredetit, azonnal a szobor hatása alá kerültem. /Vásáry Tamás/

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

három + hat =

Password generation