Suzanne Vega – Close-Up, Vol.2, People And Places (2010) Amanuensis Productions

“Az ember a cím alapján azt hihetné, hogy egy válogatáslemezről van szó. Nem egészen, a Close-Up sorozat második darabja, ahogy elődje is, újra feljátszott régi számokat gyűjt tematikus csokorba, visszafogott akusztikus hangszelésben.

A Vol.1-on a szerelem volt a fő téma, ezúttal a helyekhez, emberekhez kötődő számok kerültek egymás mellé, a közeljövőben pedig további két kiadványra számíthatunk States Of Being és Songs Of Family címmel.
Suzanne Vega, akit nem lenne túl nagy merészség Leonard Cohen női kiadásának nevezni, lehet, hogy pont az említett akusztikus koncertjei közben jött rá, hogy mennyire jól működnek a dalok lecsupaszítva, ezért úgy döntött, hogy az aktuális sorozat előtt megjelent hét nagylemezének dalait újra felhasználja.
Igazából a saját múltjáról rántott le még egy réteg bőrt az énekesnő, de nem lehet okunk panaszra, mivel nagyon is működik a dolog: nem unjuk magunkat, sőt azt vesszük észre, hogy semmi másra nem figyelünk, mivel a szerény zene mellett a hangulat és a szöveg olyan hangsúlyosan kerül előtérbe, hogy a hallgatónak sokszor olyan érzése van, mintha egy filmet nézne.
Mindez Suzanne intelligenciájának, érzékenységének és karizmájának tudható be, másnál a dalok minden bizonnyal kiüresednének, nála viszont még inkább megtelnek magával a szerzővel.
Vega friss alkotása meghazudtolja a címét, nem utazóknak szól ugyanis, hanem inkább olyan figuráknak, akik korábban sokat vándoroltak, aminek köszönhetően megtanulták értékelni az otthont.
Ezeket a számokat nyugodt környezetben érdemes leginkább hallgatni, ahol odafigyelhetünk a szövegre, és egy kényelmes kanapéba süppedve megadhatjuk magunkat a lírai nótáknak, melyek azt bizonyítják, hogy nincs unalmas zene, ha az előadó szívvel tudja megtelíteni szerzeményeit.” Fejes (Est.hu) ismertetőjéből.

A dalok:
01. Luka 3:13
02. Zephyr & I 3:09
03. NY Is A Woman 2:59
04. In Liverpool 4:49
05. Calypso 3:45
06. Fat Man & Dancing Girl 2:17
07. The Queen & The Soldier 5:02
08. Rock In This Pocket (Song Of David) 3:40
09. Angel’s Doorway 2:53
10. Ironbound/Fancy Poultry 5:01
11. Neighborhood Girls 3:32
12. Tom’s Diner 4:33
13. The Man Who Played God 3:07

A zenészek:
Suzanne Vega: vocals, acoustic guitar, producer, liner notes
Gerry Leonard: electric & acoustic guitar, cello arrangement (7), additional arrangement
Mike Visceglia: bass, cello arrangement (7), additional arrangement
Karl Berger: string arrangement
Ruby Froom: backing vocals
Bob Ludwig: mastering
Doug Yowell: percussion
Brooklyn Rider: string quartet

https://zenekucko.com/00779

0

Visits: 36

Publication author

offline 2 hét

Levin

Avatar 177
Comments: 2243Publics: 4687Registration: 22-09-2017

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

tizenkilenc − tizenhét =

Password generation