Pat Metheny – Unity Band (2012) Nonesuch Records

Pat Metheny

“A Unity Band főbb témái tipikus Metheny produktumok. Izgalmas latin groove hatások, szintetikus gitár fúziós csodák, folkos balladák, jazz klisékbe mártott swing hatások…

Szóval ez a lemez képes megmutatni Metheny lényegét, sok kellemes melódiával együtt… Amit a This Belongs to You-ban a gitáros és a szaxofonos mutat egyszerre például, azt bármikor-bárkinek érdemes meghallgatni. De ami jammelést Williams és Sanchez mutat be a Leaving Town-ban, azt sem szabad kifelejteni a dícséretek közül… és itt végre az a blues-funk vibrálás is újra visszaérkezik Metheny világába, aminek a frissessége a legnagyobbak közé, a csúcsra repítette egykor a főszereplőt! A lüktetve záró Breakdealer sötét tónusai és improvizatív szólói tökéletes zárását adják ennek a lemeznek!

Szóval a Unity Band majdnem minden tekintetben dicséretes visszalépés a múltba, szórakoztatóan tipikus Metheny produkció, amiben a kényszeresen mosolyt fakasztó, ismerős dallamok és a virtuóz megoldások váltogatják egymást, mindenféle izzadságszag nélkül… De mindez sajnos nem jelenti azt, hogy a 80/81 lemez színvonalát képes lenne felül múlni, de sajnos még csak megismételni sem… Ahhoz Charlie Haden-re és Jack DeJohnette-re lenne szükség, még ha Chris Potter mindvégig tényleg egészen kiválókat fúj is…” (passzio.hu)

Kedves Gykrantz, köszönjük a lemezt!

A számok:
1. New Year – 7:37
2. Roofdogs – 5:33
3. Come and See – 8:28
4. This Belongs to You – 5:20
5. Leaving Town – 6:24
6. Interval Waltz – 6:26
7. Signals (Orchestrion Sketch) – 11:26
8. Then and Now – 5:57
9. Breakdealer – 8:34

A zenészek:
Pat Metheny – gitár
Chris Potter – szaxofon
Antonio Sanchez (Day Trip) – dob
Ben Williams – nagybőgő

https://zenekucko.com/03479

0

Visits: 7

Publication author

offline 1 hónap

Levin

Avatar 177
Comments: 2243Publics: 4687Registration: 22-09-2017

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

kettő + tizenkilenc =

Password generation