Dominic Miller – Silent Light (2017) ECM Records

Dominic Miller

„Amikor először találkoztam Manfreddel (Manfred Eicher, az ECM alapító atyja) zenéket hallgattunk, és beszélgettünk róluk. Két ECM albumot említettem meg neki, amelyek még mindig nagy hatással bírnak rám: Egberto Gismonti Solo és Pat Metheny Offramp korongjait, és azt mondtam neki, hogy mindig szerettem volna egy olyan albumot készíteni, amely valahol a kettő között foglal majd helyet.”

Nem kis ambíció, amely megvalósításának a kísérlete sok-sok kudarccal kezdődött, ahogyan a belső borító hosszas történeteiből megtudhatjuk. Kezdetben ugyanis többféle felállásról is szó esett, egy gitár-zongora kvartettről, egy trióról csellóval, vagy esetleg valamilyen duó felállásról, de a felkért, meg nem nevezett, de minden bizonnyal nagy kaliberű művészek képtelenek voltak a naptárjukat felszabadítani, Miller pedig teljesen érthetően addig nem igazán tudott komponálni, amíg nem tudta, hogy végülis kikkel fog muzsikálni. Ezért adódott számára az az evidens ötlet, hogy akkor készít inkább egy szólólemezt, és milyen jól tette.” (Németh Attila)

Dominic Miller (1960) argentin származású gitárost nem a jazz, vagy kortárs improvizatív zene világából ismerheti a közönség. A legnagyobb koncerttermekben olyan előadók oldalán hallhattuk őt az elmúlt évtizedekben, mint Paul Simon, vagy Sting. Nem véletlen, hogy a lemezre éppen ez a két világsztár írt ajánlót, melyben kifejezik, hogy mennyire nagyra becsülik Dominic munkásságát.
Hivatalosan ez egy duó, hiszen Miles Bould játszik ütőhangszereken és dobon Dominic Miller mellett, de igazából inkább színeket ad a zenéhez, segíti a hallgatót abban, hogy ne lehessen egyhangú a hangzás, az egész lemezt illetően.” (Gyémánt Bálint)

A számok:
1) What You Didn`t Say
2) Urban Waltz
3) Water
4) Baden
5) En Passant
6) Angel
7) Chaos Theory
8) Fields of Gold
9) Tisane
10) Valium
11) Le Pont

Dominic Miller – gitár, basszusgitár
Miles Bould – ütőhangszerek, dobok

https://zenekucko.com/07296

0

Visits: 4

Publication author

offline 22 óra

Levin

Avatar 177
Comments: 2243Publics: 4687Registration: 22-09-2017

Dominic Miller – Silent Light (2017) ECM Records

” bejegyzéshez 2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

tizennyolc − tíz =

Password generation