Harcsa Veronika Quartet – Nothing’s Left (2008) Bootleg

2008. novemberében Judith jóvoltából került a kuckóba meg Harcsa Veronika lemeze.

Előző lemezéről Czékus Mihály írt ismertetőt, s ennek az általános részét szeretném idézni:
“Senki sem lehet próféta a saját hazájában, hangzik az ősi mondás. Rajtunk, zenebarátokon múlik, hogy a fenti kinyilatkoztatás ne váljon valósággá a fiatal és tehetséges dzsesszénekes, Harcsa Veronika esetén. A Harcsa Veronika Quartet 2005-ben alakult és még abban az évben elkészült bemutatkozó korongjuk. A Speak Low 2007 nyarán jelent meg a Nature Bliss kiadónál Japánban. A felkelő nap országában már sztárnak számító előadó második albuma You Don’t Know It’s You címmel jelent meg a tavalyi év végén.

Sajátos vonása a mai közízlésnek, hogy ami karnyújtásnyira van – és hazai –, az nem kell nekünk, ugyanakkor ami távoli, és főként külföldi, azután elemi erővel vágyakozunk. Az előbbi kijelentés természetesen igaz a zenére is. A médiaszökőár által elárasztott közönség soraiból csak kevesek eszmélnek rá, hogy létezik az indokolatlanul túlpozicionált előadókon túl is egy világ. Az igényes zenéé. Ha ilyen előadókkal szeretnénk találkozni, akkor nem kell az óceánon túlra menni, itthon is megtalálhatjuk őket. Mi a különbség hazánkban egy valódi zenei tehetség és egy a kiváló marketingesek által „összerakott” sztár között? Az utóbbi addig fut, amíg a szél (pénz) dagasztja a vitorlát, és a produktuma külföldön mondhatni piacképes. A valódi magyar tehetségekre akkor kezdünk felfigyelni, amikor már külföldön ünneplik őket. Ebbe a csoportba tartozik Harcsa Veronika is… „

Mindenképpen hallgassátok meg.

A dalok:

01. Nothing’s Left
02. Too Early
03. Maybe Neverending
04. After You’re Gone
05. Nothing’s Left (alternative take)
06. You Don’t Know It’s You (live)
07. Spooky (live)
08. Play Me, Play Me (live)
09. Luring (live)
10. But I’m Not (live)
11. All That You Say (live)

Download 192 kb/s MP3

Password:  levente

1

Hits: 13

Publication author

2 602
Comments: 1473Publics: 3583Registration: 22-09-2017

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..