Eric Steckel – Feels like Home (2008) Me And My Records

Eric Steckel-re (1991) aztán igazán illik, hogy csodagyerek, hiszen mindössze 11 éves volt, amikor 2002-ben megjelent az A Few Degrees Warmer című koncertalbuma. Igaz, akkor már „tapasztaltnak” számított, ugyanis már 9 évesen színpadon pengetett.

A Pennsylvania-i kisfiút a zenebolond szülei a környék minden koncertjére magukkal vitték, így nem csoda, hogy Eric beleszerelmesedett a gitárokba, és nem kellett sokat nyúzni az ősöket, hogy vegyenek neki is egyet. Ettől kezdve a sorsa megpecsételődött, mert ki nem engedte a hangszert kezei közül. Állandóan gyakorolt, Jimi Hendrix, Stevie Ray Vaughan, majd később Joe Bonamassa lettek a nagy kedvencei.

2003-ban a Sarasota Blues Fesztiválon játszott a zenekarával, ahol az a megtiszteltetés érte, hogy bemutatták John Mayallnak, aki felhívta őt a színpadra, így a Bluesbraekers tagjaival muzsikálhatott.
Steckel volt a legfiatalabb gitáros, aki valaha Mayall bandájában pengethetett. Az öregnek annyira megtetszett a játéka, hogy a következő évben együtt turnéztak Skandináviában. Sőt, a 2005-ös Road Dogs című John Mayall-lemezen Eric Steckel gitározik is a Chaos in the Neighborhood című számban.

Eric a bemutatkozást jelentő nagylemeze után kétévenként jelentette meg az újabb korongokat, középlemezeket és albumokat.
Íme néhány cím: High Action (2004), Havanna (2006), Feels Like Home (2008), Milestone (2010) …
A kezdeti gyerekhang egyre inkább férfiasodik, a gitárjátéka kifogástalan az indulása óta és már-már a legnagyobbak magasságában van.

Az elmúlt 10 évben nem csak az amerikai fesztiválokat járta sorra a zenekarával, hanem az európaiakat is, Mayallon kívül színpadra lépett Gregg Allmann-el, Johnny Winterrel és még sok nagyágyúval.

A számok:
1. Just Walk Away
2. Feels Like Home
3. Southern Skyline
4. Don’t Look Behind
5. Smiling Liar
6. C’mon In My Kitchen
7. Something Better
8. From Time To Time
9. When Ignorance Turns To Bliss
10. The Ghetto
11. Tuscany

A zenészek:
Eric Steckel (vocals, guitar, Hammond B3)
Mike Esposito (bass)
Duane Trucks (drums)
Craig Thatcher (second lead guitar – #4)

https://zenekucko.com/07371

0

Visits: 3

Publication author

offline 1 hónap

Levin

Avatar 177
Comments: 2243Publics: 4687Registration: 22-09-2017

Eric Steckel – Feels like Home (2008) Me And My Records” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

egy × 2 =

Password generation