Esperanza Spalding – Esperanza (2008) Heads Up International

Az 1984. október 18-án Portlandban (Oregon) született hölgy 2009 januárjában járt, és adott koncertet Magyarországon. A passzio.hu így mutatta be: “Az igazán a legkevesebb, hogy a még mindig csak huszonnegyedik évét betöltött Esperanza Spaldingot egyöntetűen csodagyerekként emlegette a jazz irodalma. Mi mást tehetett volna? Képzeljünk el egy gyönyörű, kávébarna lányt, aki autodidakta módon sajátítja el a bőgőzés alapfogásait, ám tizenöt évesen már válogathat a helyi blues- és rockbandák között. Ráadásul ontja a dalait, és maga is énekli őket. Tizenhat éves, amikor ösztöndíjat kap a bostoni Berklee Music of Schoolba; hamarosan Pat Methenyvel, Joe Lovanóval és Dave Samuelsszel koncertezik; és hiába végez, nem eresztik a Berkleeről: a patinás intézet történetének legfiatalabb tanára lesz. 2006-ban – Junjo című albumával – a lemezpiacon is debütál, s immár Európában, többek közt a MOL Jazz Fesztiválon is feltűnik. 2008-ban újabb albumot jelentet meg, ennek Esperanza a címe. Ami spanyolul annyit tesz: Remény.

S hogy mi a legkülönlegesebb ebben a történetben? Az, hogy Esperanza zenéjében nincsen semmi „rendkívüli”. Ha ragyogva is, de lényegében puritán számokat penget és énekel; egy „szimpla” kvartett élén, akusztikus jazzt, szambát, bossa novát, popzenét. Nem akar sokat mutatni, mégis megkerülhetetlen. Felnőttnek is csodás.”

A lemezt készítették: Esperanza Spalding: vocals, acoustic bass; Leo Genovese: piano, Rhodes, Wurlitzer; Gretchen Parlato: background vocals; Jamey Haddad: percussion; Otis Brown: drums, background vocals; Horacio Hernandez: drums; Donald Harrison: alto saxophone(6,11); Ambrose Akinmusire: trumpet (8,11), Nino Josele: guitar (12).

A számok:

01 – Ponta De Areia
02 – I Know You Know
03 – Fall In
04 – I Adore You
05 – Cuerpo Y Alma (Body & Soul)
06 – She Got To You
07 – Precious
08 – Mela
09 – Love In Time
10 – Espera
11 – If That’s True
12 – Samba Em Preludio

Levin 2009. május 2-i bejegyzésének frissítése.

http://tinyurl.com/nsyxwx2

0

Visits: 8

Publication author

offline 2 hét

Levin

Avatar 177
Comments: 2243Publics: 4687Registration: 22-09-2017

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

4 × öt =

Password generation