Zero 7 – The Garden (2006) Atlantic Records

Zero 7

Henry Binns és Sam Hardaker londoni duója az utóbbi évek legígéretesebb downtempo-formációja. A rafinált elektronikus alapok remek ritmusszekcióval, vonóshangszereléssel és egyéni hangú vendégvokalistákkal kiegészítve küldik a hallgatót a padlóra.

2006-os, The Garden című harmadik stúdió albumukat Grammy-díjra jelölték a legjobb elektronikus és tánczenei albumok kategóriájában.

“90-es évek óta zenélnek együtt. Kezdetben olyan neves sztárok talpa, hangja alá adták a valót, mint pédául a Pet Shop Boys formáció. Zenei körökbeni ismertségük szélsebesen terjedt, amihez a Gilles Peterson féle BBC műsorban való szereplésük is nagyban hozzátett. Olyan nagy nevekkel dolgoztak, dolgoznak együtt, mint a Radiohead, Lenny Krevitz vagy a Lambchop. Ez nem véletlen, hiszen kiváló zenei kvalitással és érzékkel bírnak, és mindezt képesek papírra is vetni, majd megvalósítani. Első önálló nagylemezük, 2001-ben jelent meg és annak borítóján, már a mostani elnevezést, a Zero 7-t láthattuk. A név maga (Zero 7) egy honduras-i vagy mexikói nightclubbal hozható összefügésbe. A duó, debüt lemezét követően, sorra zsebelte be az elimeréseket, mind felkérések, mind díjak formájában, melyet a 2007-es Grammy győzelem koronáztott meg. A The Garden-t azévben a legjobb elektronikus-dance albumnak nyilvánították. A lemez tizenkét ritmusos, fülbemászó tracket sorakoztat fel, kiváló, profista, muzikális, kicsit jazzes kivitelben.” (a balázs, album.blog.hu)

A számok:
1. Futures
2. Throw It All Away
3. Seeing Things
4. The Pageant Of The Bizarre
5. You’re My Flame
6. Left Behind
7. Today
8. This Fine Social Scene
9. Your Place
10. If I Can’t Have You
11. Crosses
12. Waiting To Die
A japán kiadás ráadásszámai:
13. Thistles
14. Inaminute
15. Dreaming

https://zenekucko.com/04242

0

Visits: 32

Publication author

offline 1 hét

Levin

Avatar 177
Comments: 2243Publics: 4687Registration: 22-09-2017

Zero 7 – The Garden (2006) Atlantic Records” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

tizennyolc − egy =

Password generation