Csík zenekar – Amit szívedbe rejtesz (2014) Fonó Budai Zeneház

Csík zenekar

A Kossuth-díjas Csík zenekar szám szerint tizedik lemeze Amit szívedbe rejtesz címmel megjelent a Fonó gondozásában. A lemezbemutató koncertre 2014. április 23-án került sor a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben.

“Az elmúlt negyed évszázad alatt, mióta a zenekar teszi a dolgát sok kedves feladattal, zajos sikerrel és tanulságos tapasztalattal gazdagodtunk. Azt hiszem újra itt az ideje, hogy bebizonyítsuk méltók vagyunk a közönségünk bizalmára, szeretetére. Muzsikánkban igyekszünk megmutatni, hogy a mai gyorsan változó, az élet szépségeit lassan felejtő világunkban mindannyian, akik itt élünk, esendő, ennek ellenére szerethető, értékeket tisztelő emberek vagyunk. Hiszünk abban, hogy élhetünk hasznos, szép életet, de ehhez meg kell látnunk igényes szemmel, lélekkel, hogy hol, mit, mikor, hogyan tegyünk, viseljünk, együnk, igyunk, szeressünk. Még léteznek igazi értékek. Reméljük, a mi muzsikánk is azzá válik Önöknek. Szeretettel: Csík János”

„A lemez abban feltétlenül különbözik az előzőektől, hogy már nemcsak autentikus népzenei darabok, illetve népdal- és rockátdolgozások szerepelnek rajta, hanem teljesen saját szerzemények is. A csapat bármit játszik, népzenei együttes marad, ezeken a hangszereken ezt tudjuk a legjobban, emellett továbbra is szeretjük a kortárs alternatív zenéket, amelyek jól működnek népzenei hangszereléssel. Az egyensúlyozásra törekvés megmaradt bennünk” – nyilatkozta Szabó Attila az MTI-nek. (hangveto.hu)

Kedves Gyula, köszönjük a lemezt!

A zenészek: Csík zenekar: Barcza Zsolt – cimbalom, harmonika; Bartók József – nagybőgő; Csík János – hegedű, ének; Kunos Tamás – brácsa, brácsatambura, dob, ének; Majorosi Marianna – ének; Makó Péter – tárogató, szaxofon, klarinét, citera, ének; Szabó Attila – hegedű, gitár, ukulele, ének
+
Fekete Antal „Puma” – brácsa; Ferenczi György és a Rackajam; Lakatos Róbert – brácsa; Porteleki László – hegedű; Rúzsa Magdolna – ének.

A számok:
1. A faluban…Szászcsávási tánczene (Kunos Tamás)
2. Csak egy dallam (Szabó Attila)
3. Erzsébeti szvit…Kalotaszegről
a, Eleredt a könnyem… (Szabó Attila)
b, How mountain girls can love (Ruby Rakes – Carter Stanley)
4. Mesél az erdő (Földes László – Póka Egon – Tátrai Tibor – Szabó Attila)
5. Oláhos, ahogy nekem tetszik (Makó Péter)
6. Hallgató és szlovák forduló (Barcza Zsolt)
7. Születtem, érkeztem… (Szabó Attila)
8. Zár az égbolt (Kispál András – Lovasi András – Tóth Zoltán – Szabó Attila)
9. Ember, fa 8Csík János – Porteleki László – Ratkó József)
10. Adagio Swingissimo (Lakatos Róbert – Csík János)
11. Múltidéző (Majorosi Marianna)
12. Köszöntő (Barcza Zsolt – Majorosi Marianna)
Ráadás: Egyszer (Presser Gábor)

https://zenekucko.com/05293

0

Visits: 86

Publication author

offline 1 hónap

Levin

Avatar 177
Comments: 2243Publics: 4687Registration: 22-09-2017

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

tizenöt + 11 =

Password generation