Mike Stern – All Over The Place (2012) Heads Up

Mike Stern

Polgár Tamás (shockmagazin.hu): Az 1994-es Is What It Is óta hatalmas rajongója vagyok Mike Sternnek, és műfajtól függetlenül az egyik abszolút kedvenc gitárosomnak tartom. Ennek fényében talán elnézhető, ha röviden megemlékezem az idei év általam egyik leginkább várt albumáról, a Grammy-díjra hatszor jelölt New York-i gitáros immár tizenötödik lemezéről.

Szólólemezei mellett persze számtalan egyéb formáció albumán szerepelt a ’70-es évek második fele óta akár zenekari tagként (a Blood, Sweat & Tearsben, a Becker Brothersben, Billy Cobham oldalán, nem utolsósorban Miles Davis zenekarának legendás késői felállásában a ’80-as évek első felében), akár vendégzenészként. Bár az utóbbi néhány lemezén némileg háttérbe szorultak a jazzrockos témák, helyet adva a hagyományosabb jazzes, bluesos, de gyakran világzenei elemeket és kísérletezősebb dolgokat is magába olvasztó muzsikának, azért a három évvel ezelőtti, fantasztikusra sikeredett Big Neighborhoodon csak felbukkant egy bizonyos Steve Vai, ami már önmagában is jól mutatja, hogy a hamarosan a hatodik x-et is betöltő gitárostól ma sem áll távol a keményebb hangzás.

Röviden: az All Over The Place úgy tökéletes, ahogy van, Mike Stern páratlan zenéjének és immár több mint három évtizedes életművének esszenciája, mely könnyen befogadható a nyitottabb gondolkodású rockzene-rajongók számára is. Mindenképp érdemes egy kísérletet tenni vele, és itt kezdeni az ismerkedést.

Kedves Gykrantz, köszönjük a lemezt!

A számok:
01 – AJ
02 – Cameroon
03 – Out Of The Blue
04 – As Far As We Know
05 – Blues For Al
06 – OCD
07 – You Never Told Me
08 – Half Way Home
09 – Light
10 – Flipside
11 – All Over The Place

A zenészek: Mike Stern: guitars; Randy Brecker: trumpet; Kenny Garrett: saxophonist; Drums: Dave WecklKeith CarlockLionel Cordew; Basses: Esperanza Spalding, Richard Bona, Victor Wooten, Anthony Jackson, Dave Holland, Tom Kennedy, Will Lee, Victor BaileyChris Potter: saxophonist; Jim Beard: keyboards; Leni Stern: rhythm guitar; Tim Keiper: percussionist; Bob Malach: saxophone.

https://zenekucko.com/03655

0

Visits: 12

Publication author

offline 4 hét

Levin

Avatar 177
Comments: 2243Publics: 4687Registration: 22-09-2017

Mike Stern – All Over The Place (2012) Heads Up” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

10 + 5 =

Password generation