Roberta Flack – Let It Be Roberta (2012) 429 Records

Roberta Flack

Hölgyeknél nem illik a korukra rákérdezni,- mi sem tesszük – így csak annyi biztos, hogy február 10-én ünnepli a születésnapját Roberta Flack, ez a csodálatos, érzéki hanggal megáldott énekesnő, aki egyes források szerint 1939-ben mások szerint két évvel korábban látta meg a napvilágot.

Az Észak-Karolina állambeli Asheville városka közelében Roberta Cleopatra Flack néven született, egy olyan családban, ahol a billentyűk mindig kéznél voltak, ugyanis édesapja Laron LeRoy Flack templomi orgonistaként kereste a kenyerét. A kislány muzikalitása már nagyon korán, 9 évesen megmutatkozott, ez végül odavezetett, hogy 15 évesen zenei ösztöndíjas lett a Howard Universityn.
Washingtoni éjszakai klubokban zongorázott és énekelt, ahol Les McCann fedezte fel, aki azonnal az Atlantic kiadóhoz vitte a lányt, ahol természetesen leszerződtették. 1969-ben jelent meg bemutatkozó albuma, First Take címmel, amely Amerikában az első, Angliában a 47. helyen végzett.
Második nagylemeze a Chapter Two megerősítette ismertségét, de az amerikai piacon a nagy áttörést egy gyönyörű lírai dallam hozta meg számára, Ewan McColl szerzeménye, a First Time Ever I Saw Your Face, mely még Roberta bemutatkozó korongján szerepelt. Az amerikai slágerlista első helyéhez – ahol hat hétig tartózkodott – bizonyára az is nagyban hozzájárult, hogy ez a kompozíció szerepelt Clint Eastwood: Play Misty For Me című 1971-es filmjének betétdalaként.” (Géczi László, Harmonet.hu)

Új lemezén Beatles dalokat énekel.

A dalok:
1. In My Life
2. Hey Jude
3. We Can Work It Out
4. Let it Be
5. Oh Darling
6. I Should Have Known Better
7. The Long & Winding Road
8. Come Together
9. Isn’t It a Pity
10. If I Fell
11. And I Love Him
12. Here, There, and Everywhere

https://ouo.io/DqJaODP

0

Visits: 14

Publication author

offline 1 hónap

Levin

Avatar 177
Comments: 2243Publics: 4687Registration: 22-09-2017

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

tíz + 7 =

Password generation