Snowy White & The White Flames – The Way It Is (2005) Snowy White

Snowy White (1948) nevével az átlag rockzene hallgató nem biztos, hogy találkozott. Nem tartozik a legismertebb gitárosok közé e Föld kerekén.

Már a névválasztása is furcsa, mert angol nyelvterületeken egy betű eltéréssel Hófehérkét jelent. Barátunk a rock szakmát már a hetvenes években elkezdte, és karrierje mindmáig tart. Zenei pályája meglepően szí­nes, ugyanis megfordult a progresszí­v rockban, a hard rock hőskorát is megjárta, hogy végül a rock-blues-nál kössön ki… (Adamwarlock)

Az angol gitáros-énekes 2005-ös albumának készítésekor a White Flames tagjai: Snowy White Guitars, bass guitar, keyboards, piano, percussion, congas, vocals; Walter Latupeirissa: Bass guitar, guitars, keyboards, percussion, vocals; Max MiddletonKeyboards, piano, Hammond Organ; Richard Bailey: Drums, percussion, congas, shakers, synthetizer, Bodhran (Tracks 4-12).
A vendégzenészek: Kuma Harada: Bass guitar, guitars, percussion, keyboards; John “Rabbit” Bundrick Keyboards, organ, piano; Juan Van Emmerloot: Percussion, congas, maracas (Tracks 1-3); Orlando Sandoval: Piano, keyboards (Tracks 2-3); Ames Lascelles: Keyboards, Hammond organ; Dawn Knight: Backing vocals; Ray Carless: Sax.

A számok:
1. No Stranger to the Blues
2. Bird of Paradise
3. Black Magic Woman
4. What I’m Searching For
5. Angel Inside You (Part 1)
6. Angel Inside You (Part 2)
7. Falling
8. The Way It Is
9. A Piece of your Love
10. This Time of My Life
11. Easy
12. Sweet Bluesmarker

https://zenekucko.com/04379

0

Visits: 11

Publication author

offline 1 hónap

Levin

Avatar 177
Comments: 2243Publics: 4687Registration: 22-09-2017

Snowy White & The White Flames – The Way It Is (2005) Snowy White

” bejegyzéshez 7 hozzászólás

  1. Kedves Levin!
    Nem ‘izélgetésből’, de a The Way It Is album 2004-es (ez van a borító hátoldalán nálam és ezt mondja a MusicBrainz is). Nem kötözködésből és természetesen nem tudom Mr. White minden kiadványának pontos dátumát csak az általad megadott 2005 nem jött össze az én nyilvántartásomban lévővel, amikor megnéztem, hogy vajon nekem meg van-e ez a lemez.
    Tisztelettel,
    Kalmy

    0
    1. Kedves Kalmy!

      Snowy White-nak nincsen 2004-ben ilyen címen kiadott albuma. a The Way It Is Album valóban 2005-ös kiadás. White website-ja az össze albumot felsorolja – átirányít az Amazonra – ott is 2005 van megjelölve a kiadás éveként. Azzal keverheted, hogy a felvétel 2004-ben készült, márciusban!

      0
      1. Kedves Cskertesz!

        Imádom azokat a beszélgetéseket, amiknek alapvetően nincs tétje (nem a jövőnk, az életünk vagy szeretteink élete múlik rajta), de a vita, az érvek ütköztetése pallérozza az elmét és miközben az ember érveket keres (pl. a net-en) igaza alátámasztására végigmegy egyfajta tanulási folyamaton (már, ha éppen van az embernek ideje ilyen ‘marhaságokkal’ foglalkozni).
        Mivel kicsit berozsdásodtam e téren most beleállok :).
        Nézzük sorban:
        – Mr. White oldaláról az albumok megvásárlására irányuló kísérlet tényleg az Amzon-ra (https://www.amazon.co.uk/Way-Snowy-White/dp/B0007ZBHMI/ref=sr_1_14?dchild=1&keywords=snowy+white&qid=1628145336&sr=8-14) dob, ahol az eredeti kiadás dátumként valóban 2005 szerepel, de
        – ugyan itt (az Amazon-on) szerepel ez a kiadvány egy másik aloldalon (https://www.amazon.com/Way-Snowy-White-Flames/dp/B0007ZBHMI) ahol is első elérhetőségként 2006. júlus 27. szerepel
        – a fenti két bejegyzés külön érdekessége, hogy mindkét oldalon ugyan az az ASIN (Amazon Standard Identification Number, az Amazon belső egyedi (?) azonosítója szerepel (B0007ZBHMI))
        – mivel az Amazon láthatóan saját magával sincs tisztában ezért javaslom, hogy ne fogadjuk el döntőbíróként
        – a birtokomban lévő felvétel CD azonosítója WFVP001CD, amire megfuttatva a Google-t az alábbi (korántsem teljes) találatok kaphatók:
        https://www.discogs.com/Snowy-White-The-White-Flames-The-Way-It-Is/release/13437039 -> 2004
        https://rateyourmusic.com/release/album/snowy-white-and-the-white-flames/the-way-it-is/ -> 2004
        https://eil.com/shop/moreinfo.asp?catalogid=320724 -> 2005
        http://www.getreadytorock.com/reviews/snowy_white.htm -> 2005
        https://album.kosefoorum.ee/27756/snowy-whitethe-white-flames-the-way-it-is-download-album-mp3.html -> 2004
        https://album.kosefoorum.ee/27756/snowy-whitethe-white-flames-the-way-it-is-download-album-mp3.html -> 2004

        Azt hiszem ebből világosan kitűnik, hogy megint Levin mesternek kell igazat adnunk: “Néha igen zavaros egy-egy album datálása a weben, de szerintem a lényeg végülis a zene.”

        Számomra így nem marad más igazodási pont mint maga a fizikai kiadvány, amelyen (mind back cover-en, mind a CD borítón) 2004 szerepel. Az viszont igaz, hogy nincs megjelölve, hogy ez a 2004 pontosan mit is takar.

        Én eddig jutottam és mint azt az elején írtam, Neked köszönhetően ma is tanult valamit: mi is az az ASIN és hogy a világ legnagyobb kereskedőjénél sincs minden rendben.

        Érdeklődve várom érveidet akár a 2004-es év ellen, akár bármely más év mellett :)!

        Üdv,

        Kalmy

        ui.:

        Levin mester hozzászólása alapján kicsit ‘megtúrtam’ én is Mr. White oldalát és az oldalon valóban 2005 szerepel a lemez megjelenési éveként, ami ellen viszont már nagyon erőltette lenne bármilyen érv (gyanítom ő csak jobban tudja, hogy mikor jelent meg a lemeze).

        0
  2. Kedves Kalmy!
    A Wikipédia az albummal kapcsolatban a következőket írja: “The Way It Is … is the comeback album by blues guitarist Snowy White, featuring his band, The White Flames, with two new 2004 members: Max Middleton and Richard Bailey, released in 2005 by his Record Company: White Flames Records. It was recorded between 2001 & 2005, featuring early White Flames drummer Juan Van Emmerloot and keyboardist John “Rabbit” Bundrick.”
    És ahogy cskertesz is írja, az albumot Snowy White saját weboldalán is a 2005-ös kiadási évvel jelzi, és én hiszek neki 🙂
    Néha igen zavaros egy-egy album datálása a weben, de szerintem a lényeg végülis a zene.

    0
  3. Kedves Kalmy!
    Javaslom kukkants be te is SW oldalán a Biography menüpont alá.
    Ott maga SW írja a következőket:
    “Spring 2005 saw the release of a new White Flames cd, entitled “The Way It Is”, with a basic four-piece outfit consisting of Richard Bailey (drums/percussion), Walter Latupeirissa (bass) and Max Middleton (keyboards). Guest musicians include Juan van Emmerloot on drums/percussion, Kuma Harada on bass guitar, James Lascelles on hammond, Dawn Knight on backing vocals and Ray Carless on saxophone.Track listing: No Stranger to the Blues, Bird of Paradise, Black Magic Woman, What I’m Searching For, Angel Inside You (parts one and two), Falling,The Way It Is, A Piece of Your Love, This Time of My Life, Easy, Sweet Bluesmaker.”
    Szerintem minden egyéb, a weben fellelhető adat tévedés.

    0
    1. Kedves Levin!

      Igazad, igazatok van. Rossz szokásomhoz híven előbb járt a szám (kezem), mint az eszem. A kutakodásom vége felé jártam Mr. White Biography fejezeténél is ezért került utólag a post scriptum Cskertesz-nek szóló irományom alá.
      Egyetlen mentségem van: a világjobbító szándék :).

      1
      1. Semmi baj nincs, az eszmecserék fejlesztik az agytekervényeket. 🙂
        Állítólag Lenin elvtárs (aki jelleme ellenére kifejezetten okos ember volt) mondta egy ízben, hogy nem az a bölcs ember, aki nem téved, nem követ el hibát, hanem az, aki a tévedését, hibáját felismeri, és változtat rajta.

        0

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

20 − 10 =

Password generation