Quimby – Kicsi ország (2010) Tom-Tom Records

“Nem is oly rég a Quimby tagjai kijelentették, a mai világban már nem olyan fontos, hogy teljes értékű nagylemezeket készítsenek, sokkal inkább maguk a dalok a fontosak. Azóta viszont úgy tűnik, a Quimbynél is fordult egyet a világ, mert a Kilégzés című legutóbbi nagylemezük után öt évvel újra egy teljes értékű és hosszúságú anyaggal léptek a zenei piacra. A 17 felvételt tartalmazó Kicsi ország nagyon quimbys lett, s bár nagy meglepetéseket nem hordoz az előző albumokhoz képest, mégis tökéletes egészet alkot.

A rövid Intro után a legelső dal, a Nem volt kulcsom máris odaszegezi a figyelmünket, fogós dallamával, ütemével, hangszerelésével biztos koncertrésztvevő. Akárcsak az Ultravaló, vagy éppen A szebbik nem és a rondább igen című szerzemény. A CD-n egymást váltják a különböző hangulatú dalok, amelyek kiválóak, viszont újdonságot nem hordoznak, már ami a megszokott quimbys stílust jelenti. Abban viszont verhetetlenek. Ha a Kilégzés egy felfedezés volt, akkor a Kicsi ország a már felfedezett terep hasznosítása. Nincs is ezzel semmi probléma, Kiss Tibiék minőséget hoznak most is. Nekem személy szerint nem hiányoznának az angol nyelvű dalok, ezek ki is lógnak egy kicsit a sorból, színesítésnek azonban megfelelnek. Természetesen most is kap dalt Varga Livius is, aki a lemez egyik legkeményebb, legvadabb számát, a Leszek ma én a tiéd-et énekli. A trombitás Kárpáti Dódi pedig a Lepedőország-ban jut szövegeléshez. Számomra Balanyi Szilárd billentyűs játéka az egyik legfigyelemreméltóbb (a sok jó fúvósrészen túl), aki a fő dalszerző Kiss Tibor mellett.

Örüljünk annak, hogy a Quimby egy egészséges hosszúságú anyagot adott ki, rajta jobbnál jobb felvételekkel. Nem mondom azt, hogy egy-két felvétel nem maradhatott volna le, de ha Kiss Tibiék meg akarnak szólalni, akkor azt tessék nyugodtan értékelni! Elvégre hazánk egyik legjobb csapatáról van szó!” (szoljon.hu)

Barnus bejegyzésének frissítése.

A lemez tartalma:
1. Intro
2. Nem volt kulcsom
3. Ultravaló
4. A bolond meg a gyermek
5. A szebbik nem és a rondább igen
6. Sail Away
7. Elvisz a szél
8. Cukrot öntök
9. Turning To The Blue
10. Leszek ma én a tiéd
11. Amit kergetek
12. Tébolyda
13. Lepedőország
14. Gekkó boogie
15. Jekyll és Hyde
16. Kicsi ország
17. Múló idő

https://tinyurl.com/ycssebga

0

Visits: 27

Publication author

offline 1 hónap

Levin

Avatar 177
Comments: 2243Publics: 4687Registration: 22-09-2017

Quimby – Kicsi ország (2010) Tom-Tom Records

” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

13 − 6 =

Password generation