Danny Gatton, Joey DeFrancesco – Relentless (1994) Big Mo Records

Danny Gatton (1945-1994) amerikai gitáros életében és halálában is versenyben volt/van Roy Buchanannal, a hasonló sorsú, szintén amerikai gitárossal a legjobb ismeretlen gitáros címért. Gitárosként a rockabilly, jazz, és country zenei stílusok elemeiből sajátos, egyéni, hamisítatlan amerikai játéksílust teremtett.

Az 1971-ben született Joey DeFrancesco-t a világ egyik legjobb Hammond B3 orgonistájaként tartják számon. A Springfieldből száramazó fiatalember igazi zenészcsaládból származik: a nagyapa, Joe afféle multiinstrumentalista volt, “Papa John”, az apa pedig szintén Hammond-orgonistaként vált ismertté. Így nem csoda, hogy legifjabb DeFrancesco már négyévesen a billentyűk előtt ült, hatévesen vitte el először apja saját fellépésére, tízévesen pedig már maga is színpadra állt (ült), többek között Jack McDuff vagy Richard “Groove” Holmes társaságában.

17 éves korában kérte fel Joey-t Miles Davis arra, hogy csatlakozzon zenekarához: az európai turné, és a Miles-szal rögzített Amandla album tovább növelte ismertségét, csakúgy, mint John Mclaughlin jazz-triójában, a Free Spirits-ben való részvétel. Az évek Joey során számos jazzgitárossal dolgozott együtt, köztük Paul Bollenback-kel, Jimmy Brunoval, és Dave Strykerrel.

Közös lemezük felvételei 1994. február 22-25 között a Big Mo Rcordings Kensingtoni (Maryland) stúdiójában készültek.

A számok:
01 – Fine
02 – Broadway
03 – Kindred Spirits
04 – Chess Players
05 – Gearheads
06 – Blues On The Half Shell
07 – Pits
08 – Big Mo
09 – Well, You Needn’t

A zenészek: Danny Gatton: Guitar; John Previti: Bass, Joey DeFrancesco: Hammond B3;  Timm Biery: Drums

https://tinyurl.com/ybhlhzzh

0

Visits: 10

Publication author

offline 2 hét

Levin

Avatar 177
Comments: 2243Publics: 4687Registration: 22-09-2017

Danny Gatton, Joey DeFrancesco – Relentless (1994) Big Mo Records

” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

15 + tizenkettő =

Password generation