Julie Driscoll, Brian Auger & The Trinity – Jools & Brian (1969/2004) Castle/COE

Julie Driscoll és Brian Auger ugyan külön-külön is megállta a helyét, de a mély, búgó hangú hölgy és a szenzációs, sokat próbált billentyűs pályája nemcsak a hatvanas években futott párhuzamosan. A hölggyel kezdjük, aki ugyan nem volt csillogó sztár, de szenzációs hangja etalon a fehér blues és rock világában.
Az 1947. június 8-án Londonban született énekesnőt az egyik legjobb menedzser, Giorgio Gomelsky fedezte fel. Igaz, eleinte csak amolyan lóti-futi leánykának használta, de 1965-ben mikrofon közelébe került, s kiderült: nem akármilyen hang szorult belé. Ugyanabban az évben csatlakozott a brit blues egyik korai nagyszerű csapatához, a Steampacket együtteshez, amelyben Brian Augerrel, a korábban Alexis Korner-rel dolgozó Long John Baldry énekessel, és a Magyarországon többször koncertező Rod Stewart-al hozta össze a sors.

 Brian Auger egyszer csak 1966-ban kiugrott és létrehozta a Trinity együttest, amelyben Julie – vagy ahogy művészkörökben szólongatták Jools – meghatározó személyiség lett.
A progresszív rock szerelmesei számára sajnos kurta örömnek bizonyult a társulás. Az 1967-ben megjelent, majd a kilencvenes években újra kiadott és igen izmos Open című lemezzel, majd az 1968-as Streetnoise  című dupla albummal a műfaj örök értékeit tették le a lemezboltok pultjaira. Az utóbbi albumon hallható egyebek között Bob Dylan This Wheel’s on Fire című klasszikusa, amellyel az ötödik helyig jutott, valamint a Doors Light My Fire című dalának mintaszerű feldolgozása. Az album ékessége a Take Me To The Water, az Indian Rope Man, és a Czechoslovakia – mindegyik nagyszerű darab. A Szentháromság 1969-ben még piacra dobta a Jools & Brian című albumát, majd szép csendben kimúlt.”(Kovács Miklós)

A számok:
1. I Know You Love Me Not
2. Kiko
3. I Didn’t Want to Have to Do It
4. Fool Killer
5. Don’t Do It No More
6. Let’s Do It Tonight
7. Green Onions ’65
8. I Know You
9. Tiger
10. If You Should Ever Leave Me
11. Oh, Baby Won’t You Come Back Home to Croydon, Where Everbody Beedle An’

Julie Driscoll / vocals
Brian Auger / keyboards
Dave Ambrose / bass guitar
Clive Thacker / drums

http://ouo.io/HcuJUE

0

Visits: 12

Publication author

offline 2 hét

Levin

Avatar 177
Comments: 2243Publics: 4687Registration: 22-09-2017

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

kettő × 4 =

Password generation