Loreena McKennitt – Troubadours on the Rhine (2012) Quinlan Road

Loreena McKennitt

Loreena McKennitt egyike a legismertebb, legközkedveltebb világzenei előadóknak, amint azt márciusi budapesti koncertje is bizonyította. Az Aréna egész szépen megtelt a kanadai énekesnő-hárfás kedvéért, és a program gerincét a Troubadours on the Rhine anyaga adta, igaz, más felfogásban.

Ez ugyanis egy 2011. márciusi koncert felvétele, amit a Rajna-parti Mainz városában, egy stúdióban adott Loreena és két állandó zenésztársa, Caroline Lavelle csellista és Brian Hughes gitáros. A trió felállásból adódóan az itt hallható 9 dal zöme visszafogott, békés, finom és szép. Kevésbé csábít ez az anyag táncra, talán a „The Bonny Swans” kivételével elmerengősebb, szomorkásabb az összes dal.
Loreena McKennit hárfajátéka, sokszor szárnyaló, de itt leginkább visszafogottságában is megkapó éneke nem igényel külön méltatást. Két társa is kiváló muzsikus, akik kellő alázattal adják elő ezeket a rengeteg érzést hordozó dalokat.
Az utóbbi időben Loreena újra a kelta/ír gyökereihez nyúlt vissza.
Legfőbb jellemzője a lemeznek az intim, finom légkör. Annyi szépség és békesség van ebben a felvételben, hogy szinte törékenynek tetszik, ami csalóka érzés, hiszen évszázadokat túlélt dalokról, és számos sorstragédiát átvészelt, egyenes gerincű, hiteles előadóról van szó.
Olyan időket idéznek fel ezek a dalok, amelyek szebbek és tisztábbak voltak, úgy általában a világban, mint a saját életemben. Jó elmerülni bennük, megpihenni köztük.” (Uzseka Norbert, ekultura.hu)

Loreena McKennitt – ének, hárfa, zongora
Brian Hughes – elektromos gitár, gitár-szintetizátor, vokál, ud, kelta buzuki, spanyolgitár
Caroline Lavelle – cselló

A lemezen elhangzó számok listája:
1. Bonny Portmore
2. Down by the Sally Gardens
3. The Wind That Shakes the Barley
4. Between the Shadows
5. The Lady of Shalott
6. Stolen Child
7. Penelope’s Song
8 The Bonny Swans
9. The Parting Glass

https://zenekucko.com/03262

0

Visits: 13

Publication author

offline 1 hónap

Levin

Avatar 177
Comments: 2243Publics: 4687Registration: 22-09-2017

Loreena McKennitt – Troubadours on the Rhine (2012) Quinlan Road” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

négy × öt =

Password generation