VA – Columbus Jazz Nights, Vol. 1 (2009) Hunnia Records

A Hunnia Records megjelentetett egy olyan válogatás CD-t, amelyen a Columbus Jazzhajón rögzített hangversenyek részletei hallhatók. Az előadók különböző korosztályok képviseletében, különböző stílusokban játszanak.

A Koala Fusion a modern, XXI.. századi jazz határait feszegeti a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazztanszékének növendékei jóvoltából. A Babos Projekt Special a veterán gitáros, Babos Gyula (1949) roma dallamvilágát jeleníti meg.

A Birta and Friends jazz-rock formációt a hazai középnemzedék egyik legjobb gitárosa, Birta Miklós (1970) vezeti. A Borbély Műhely a magyar ethno-jazz vonulat egyik legjelentősebb képviselője, amelynek szellemi vezetője a szaxofonon és népi hangszereken játszó Borbély Mihály (1956).

Az Oláh Dezső Septet a klasszikus zene és a jazz fúzióját hozza létre, a tavalyi Junior Prima-díjas zongorista-zeneszerző Oláh Dezső (1986) elképzelései szerint. A Kaltenecker-Martonosi duó egy itthon eddig nem megszokott hangszer összeállítással jelentkezett: Kaltenecker Zsolt (1970) orgonál, Martonosi György (1944) dobol. Vigyázat, ez nem presszó zene!

A korábban indiai tanulmányokat is folytató hegedűs, Lantos Zoltán (1962) Mirrorworld együttese “world music”-ban utazik. A jazzvajda, a Kossuth-díjas zongorista-zeneszerző Szakcsi Lakatos Béla (1943) az elmúlt évtized elejére fejlesztette ki a “gypsy jazz” stílust.

Tracklist:

01 – Koala Fusion – Gamma City Blues
02 – Babos Project Special – Bolondház
03 – Birta and the Friends – Trip To
04 – Borbély Műhely – Tilinkós, a Kodályé
05 – Oláh Dezső Septet – Hangok neked
06 – Hammondárium – Bright Size Life
07 – Lantos Zoltán Mirrorworld – Tarang
08 – Szakcsi Lakatos Béla – Gipsy Groove

https://tinyurl.com/y9mztfeo

Ha kicsomagoláskor jelszót kér, írd be a Zenekucko szót a megfelelő helyre.

0

Visits: 9

Publication author

offline 1 hét

larryz

Avatar 56
Comments: 487Publics: 1858Registration: 25-09-2017

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

négy × kettő =

Password generation