Szekeres Tamás – The Loner (1996) Mega Records

A magyar gitáros virtuális gitáriskolájához készült lemezsorozat második korongja. A lemez megjelenésekor írta a shockmagazin:
“Második feldolgozáslemezét jelentette meg hazánk egyik legnagyobb gitárosa. Tony MacAlpine, Steve Lukather, David Garfield, Greg Howe, Vinnie Moore, Michael Schenker és Joe Satriani egy (ill. több) szerzeményét interpretálta Tamás, plusz egy saját dalt is rögzített, mely a Guitartales-en már szerepelt.

A Schenker nótának külön örültem, mert szerintem egy érdemtelenül elfeledett kiváló gitáros, aki több figyelmet érdemelne. Nemcsak technikailag kiváló, hanem igen jó dalokat is írt!

Itt a főszerep Tamásé, ki most is hibátlanul tolmácsolta más szerzők műveit, nem feledve az egyéni ízekről sem. Végre lazábban gitározik Tamás – ha fogalmazhatok így -, eddig szinte kínosan “tisztán” szólaltatta meg a dalokat, ami szerintem egy-két helyen pont az életet öli ki a zenéből. Azon azért el lehet gondolkodni, hogy egy ilyen tehetségű gitáros sokkal elismertebb nyugaton, mint hazánkban.

Gitárfanatikusoknak biztosan hoz egy kis étvágyat a kutatáshoz az eredeti előadók többi munkája iránt, “egyszerű” zenehallgatóknak pedig remek kikapcsolódás bármikor. A borító – mint mindig – gyönyörűen fotózott, igényesen összeállított, kívül-belül hibátlan munka.”

A számok:
1. The Sage
2. Champion
3. Winter In Osaka
4. Pictures From The Train
5. Song For Jeff
6. Five Mile Limit
7. With The Flow
8. The loner (BONUS)
9. Into The Arenea
10. Tears In The Rain
11. Cryin`

https://ouo.io/3zMOFC

0

Visits: 11

Publication author

offline 2 hét

Levin

Avatar 177
Comments: 2243Publics: 4687Registration: 22-09-2017

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

6 − 4 =

Password generation