Dioptrio – Do What You Like (2000) Fonó Budai Zeneház

Két nagy formátumú muzsikus, két pesterzsébeti szomszéd és barát, aki mögött e lemez felvétele idején már egyaránt jelentős zenei múlt állt. Amúgy két generációt képviselnek: a gitáros-énekes Tóth János Rudolf 1950-ben, a szájharmonikás-hegedűs-énekes Ferenczi György 1968-ban született.

Ferenczi és Tóth még a kilencvenes évek derekán kezdtek duóban zenélgetni, kifejezetten a maguk szórakoztatására. Szép lassan alakult ki a mintegy negyven, elsősorban soul, blues és rhythm & blues feldolgozásokat tartalmazó repertoárjuk. Barátaik meghívására aztán egyre többet léptek fel a nyilvánosság előtt is. A Dioptrio elnevezést a két muzsikus erősen csökkent látóképessége szülte, így a világ legkisebb „triójaként” indultak, de később csatlakozott a hétdioptriás kürtös, Bizják Gábor és így már valóban rászolgáltak a nevükre.

A Dioptrio után sajnos egyetlen hanghordozó maradt, pedig ez az egy igen biztató és erős volt. A Dr. Valter and the Lawbreakers szervezte III. Bluespatika fesztiválon 2000. október 13-án adott koncertjük rezüméje került az albumra, minden utólagos rájátszás nélkül. Jól ismert soul és rhythm & blues dalok hallhatók itt, közel sem megszokott feldolgozásban, Tóth szenvedélyes-reszelős énekét és energikus gitározását remekül egészíti ki Ferenczi ízes harmonika- és hegedűjátéka.

Ferenczi György – harmonika, hegedű, ének
Tóth János Rudolf – gitár, ének

Tracklist:

01 – Do What You Like
02 – Red House
03 – Spill the Wine
04 – Big Boss Man
05 – After Midnight
06 – Who Knows
07 – Barabajagal
08 – All Around the World
09 – Norwegian Wood
10 – Hoochie Coochie Man

https://zenekucko.com/diwhyoli

Ha kicsomagoláskor jelszót kér, írd be a Zenekucko szót a megfelelő helyre.

0

Visits: 41

Publication author

offline 2 hét

larryz

Avatar 56
Comments: 487Publics: 1858Registration: 25-09-2017

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

öt × 1 =

Password generation