Andy Timmons Band – Plays Sgt. Pepper (2011) Timstone Records

“…Andy Timmons, aki Mike Portnoyhoz, Neal Morse-hoz és Paul Gilberthez hasonlóan fanatikus Beatles rajongó, két éve dolgozik azon, hogy a korszakalkotó Beatles klasszikus, a Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band (1967) instrumentális földolgozását elkészítse. 

Timmons sokat mókolt a fölvételekkel, állítólag szándékosan nem is hallgatta meg a lemezt, csupán emlékezetből játszotta föl a dalokat, hogy ne szolgalelkű tribute szülessen. Ha ez igaz, és nem csak amolyan reklámduma, akkor Timmonsnak elképesztő zenei memóriája van, és a Sgt. Pepperst annak idején tényleg rongyosra hallgatta.
Sosem voltam nagyon bogaras típus (azaz egy fanatikus beatle), de azt egy zeneileg átlagosan művelt kritikus (még ha önjelölt is) sosem vonhatja kétségbe, hogy a “Bors őrmester” Lennonék csúcsteljesítménye volt, amivel valóban korszakalkotó alapművet hagytak a hálás utókorra.
Ettől persze független az az egyébként teljesen jogos kérdés, hogy van-e értelme instrumentális gitáralbumot készíteni belőle.
Meglátásom szerint, akármilyen jó munkát is végzett Timmons, sokszor kilóg a lóláb, hogy a vokális melódiákra épülő darabok nem gitárra íródtak. Timmons keze azért így is alaposan megszalad néhány számban, amit pl. a Harrison által jegyzett Within You, Without You-ban művel, egészen káprázatos.
A modern hangzás és gitárjáték felé nyitott Beatles rajongók igazán nem panaszkodhatnak, mert Timmons főhajtása a brit világsztárok előtt tiszteletteljes, zeneileg változatos és olyan dögöt kölcsönöz egy időtlen klasszikusnak, ami az akkori fölvételeket még nem jellemezhette.
Egészen biztos vagyok benne, hogy George Harrison (Isten nyugosztalja!) elismerőleg nyilatkozna róla. A Sgt. Pepperről lemaradt kislemezes Strawberry Fields Forever jól eltalált, kellőképpen pszichedelikus földolgozása és bónuszként való szerepeltetése a tribute album végén pedig igazi hab a tortán.” (Tartuffe, Passzio.hu)

A számok:
01. Sgt. Pepper’s lonely hearts club band
02. With a little help from my friends
03. Lucy In the sky with diamonds
04. Getting better
05. Fixing a hole
06. She’s Leaving home
07. Being for the benefit of Mr. Kite!
08. Within you, without you
09. When I’m sixty-four
10. Lovely Rita
11. Good morning, good morning
12. Sgt. Pepper’s lonely hearts club band (reprise)
13. A Day In the life
14. Strawberry fields forever

A zenészek:
Andy Timmons – gitár
Mike Daane – basszusgitár
Mitch Marine – dobok

https://zenekucko.com/01991

0

Visits: 6

Publication author

offline 1 hónap

Levin

Avatar 177
Comments: 2243Publics: 4687Registration: 22-09-2017

Andy Timmons Band – Plays Sgt. Pepper (2011) Timstone Records

” bejegyzéshez 4 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

tizenhat + kettő =

Password generation