Oregon – Distant Hills (1973) Vanguard Records

Oregon

Az Oregon az a zenekar, amelyet valóban nem kell bemutatni, hisz zenetörténetet írt hosszú fennállása során a világ egyik legnevesebb akusztikus jazz kvartettjeként.

Az 1970 óta fennálló zenekar a világ legnevesebb koncerttermeiben (Carnegie Hall, Lincoln Center, Berlin Philharmonic Hall, Mozartsall) és a legszínvonalasabb jazz fesztiválokon (Bécs, New York, New Port, Paris, Berlin, Montreux) is fellépett. Utazásaik során a világ öt földrészén adtak már koncerteket. Indiában éppen olyan jól ismerik őket mint Ausztráliában.

A számok:
1. Aurora
2. Dark Spirit
3. Mi Chinita
4. Distant Hills
5. Canyon Song
6. Song For A Friend
7. Confession

Oregon:
Ralph Towner: flugelhorn, classical guitar, piano, percussion, 12 string guitar, guitar, Hammond organ; Glen Moore: bass, clarinet, viola, piano; Paul McCandless: bass clarinet, oboe, horn, soprano sax, synthesizer, wind; Collin Walcott: percussion, tabla, sitar, dulcimer.

https://ouo.io/dsqrYX

0

Visits: 41

Publication author

offline 1 hónap

Levin

Avatar 177
Comments: 2243Publics: 4687Registration: 22-09-2017

Oregon – Distant Hills (1973) Vanguard Records” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Georgie írta öt évvel ezelőtt:
    Oregon az egyik szép példája a kortárs zenének (az ECM nevét is innen nyerték angolul). Egyrészt azért, mert akusztikus, másrészt a zenei stílus – szerintem – gyakran közelebb áll a komolyzenéhez, mint a jazz bármelyik irányzatához. Az általa nyújtott élmény is – Keith Jarretthez hasonlóan – a komolyzenei koncertek hangulatához áll közelebb. Ez az album talán eddig azért nem volt a figyelmem középpontjában, mert a Vanguard adta ki (albumait az ECM-nél ismertem meg). Akit érdekel, annak figyelmébe ajánlom az ismertetést az együttesről:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Oregon_(band)

    0

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

20 + 16 =

Password generation