Republic – Hoppá-hoppá!!! (1991) Quint Records

“Hazánk egyik legkiemelkedőbb könnyűzenei produkciója kétségkívül a Republic együttesé. Habár néha kissé idiotisztikus, néha kissé érthetetlen üzenetű, mégis hazai szinten az egyik legkomolyabb és legkitartóbb törzsközönséggel rendelkeznek, minden hazai rekordot megdöntve.

Zenéjük műfaját kategóriába sorolni még csak nem is lehet, hiszen ötvöznek mindenfélét, többek között: beat, rock, folk (ami megegyezik a népdalihletőséggel), punk, softrock; hacsak valamit ki nem hagytam…
Az évek során kaptak hideget, meleget a szakmától; barátságot kötöttek a “nagygeneráció” embereivel, hőseivel, mindezek mellett, ami a legfontosabb: nem szaladtak szanaszét, együtt maradtak.
A ’91-es felállás óta semmi nem változott – ami a tagcserét illeti – a legjobb barátok ők így öten.
Együtt mennek nyaralni, a problémáikat, örömeiket mind megosztják egymással. A lemezeladásokat tekintve páratlan siker a ’80-as ’90-es években, hogy minden lemezük minimum az aranylemez kategóriát eléri. Összesen közel 1.200.000 Republic CD talált eddig gazdára, és a széles repertoár (21 nagylemez, 12 kislemez, 2 koncertlemez, 5 válogatás, 4 videó) is jelzi, micsoda munka rejlik a Republic egyszerű dallamaiban, amelyek eddig rengeteg ember felé fordítottak tükröt.
A történet/történelem az 1990-es esztendoben kezdődött, egész pontosan február 23-án.
Egy Kisvárdán született, ám Budapesten élő beatmuzsikus – Bódi László alias Cipő (1965.05.03.-2013.03.11.) – elhatározta, hogy zenekart alapít. Korábban már jóbarátja és kollégája, Bródy János felléptette saját koncertjein, tapasztalatszerzés céljából, mivel igen tehetségesnek ítélte meg a “vidéki kissrácot”. Az alábbi tagokból verbuválódott össze az első, klasszikus felállás: Tóth Zoltán (66.05.13.) a Republic előtt a Balatonszeletben gitározott ill. hammond orgonán játszott, Nagy László Attila, aki korábban Cipővel közös zenekarukban – a Cipőfűzőben – dobolt, egyben gimnáziumi barátok is, Boros Csaba (62.11.17.) a ’80-as években már kétes hírnévnek örvendett a Citrom zenekarával, amiben testvérével Boros Péterrel muzsikált, majd a glam-rockot játszó Känguru basszistájaként publikált, Bali Imre -muvésznevén Rece Apó – pedig a szólógitáros posztot töltötte be a zenekarban, ő a Republic előtt a Denevérben pengetett, Szilágyi “Bigyó” László pedig mint a zenekar segítője játszott közre az eseményekben.”- írta a rockerek.hu.

A zenekar 1991-ben megjelent második lemezével emlékezzünk Cipőre.

A számok:
1. Jó reggelt kívánok
2. Húzd barom, húzd
3. Minden éjjel ugyanaz?
4. Jópofa vagyok
5. Hazudj még nekem
6. Megyek a sorban
7. Gyerek vagyok
8. Sírás lesz a vége
9. A maci a krémes
10. Ne bántsd a barmot
11. Még kedvesem, még
12. Szeretni valakit valamiért
13. Beszél a te szemed

https://zenekucko.com/04316

0

Visits: 38

Publication author

offline 1 hét

Levin

Avatar 177
Comments: 2243Publics: 4687Registration: 22-09-2017

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

12 − kilenc =

Password generation