Kollár-Klemencz Laci és a Kistehén Melankónikusok – Ember a fán (2008) Szerzői kiadás

“Senki ne döbbenjen meg, a változást maga az élet kényszerítette ki: az előző “Kistehén Tánczenekar” új nevet kapott: magyarul “Kistehén”, illetve “Kistehén Melankólikusok” (külföldön: “Little Cow”, illetve “Little Cow Melancholics”). Idevág, hogy járt a csapat Amerikában, és megjelent új lemezük, az Ember a fán (Man in a Tree ) című, lírai dallamokat pengető vállalkozása.

Az Ember a fán merengő párja a tomboló Kistehén-lemezeknek. Erre az albumra is lehet táncolni, de leginkább csak lassút, közben érdemes figyelni a dalszövegekre. Biztos sláger-meglepetés is felcsendül rajta, amit bemutatókoncertek már bizonyítottak. A keringők ritmusára írt dalok a zenekar újvilági menedzserének tetszését is elnyerték, így az album angol nyelvű verziója szeptembertől Amerikában is kapható lesz. A lemez bemutató-klipje ősz végére készül el, a kortárs tánc kiváló képviselői, Szabó Réka táncos-koreográfus és társulata közreműködésével, ami a klip különleges vizuális világának köszönhetően, remélhetőleg bekerül majd a színvonalas kulturális médiába.

Az “Ember a fán” nem pusztán zenei album: Kollár-Klemencz Laci dalainak füzérét az albumon túl színpadi előadásnak álmodta meg, így az “Ember a fán” koncertszínházat a SZKÉNÉ felvette a 2008-2009 évad repertoárjába. A “Kistehén Melankólikusok” zenei-színpadi alkotásával a zenekarvezetőnek határozott szándéka, hogy a klasszikus zenét a sajátjával harmonikusan ötvözve, önmaga számára is új közönséget szólítson meg, úgy itthon, mint külföldön.

És örvendetes hír, hogy a kelet-európai melankóliát és féktelen örömöt egyszerre közvetítő csapat meghívást kapott az Egyesült Államokba, egy a keleti és a nyugati partot is érintő koncertturnéra. Másfél hónap utazás, huszonöt fellépés, lemezfelvétel és médiakampány vár rájuk. A turné előzménye egy sorsfordító amerikai rendezvény volt 2008. januárjában: a zenekar beválogatták New York első számú világzenei seregszemléjére, a globalFEST-re. Ezen a világviszonylatban is jelentős zenei vásáron évente összesen 12 zenekar játszhat amerikai kiadóik és koncertszervezők képviselői előtt. A kiugró siker nagyon ritka, de a “Little Cow” koncertje megnyerte a közönséget. A globalFEST-en való részvételt a New York-i Magyar Kulturális Intézet és az NKA támogatta.

Azonnal ajánlatokat kaptak több fesztiváltól és koncertszervezőtől, majd egy-két tárgyalás után megállapodtak az egyik céggel. A zenekarnak így amerikai menedzsere is lett, aki idén őszre megszervezett egy hathetes amerikai-kanadai turnét, amely magában foglalja többek között Chicagót, New Yorkot, Washingtont, Los Angelest, Torontót.

Megjelent az Egyesült Államokban is az “I’m in Love With Every Lady” című Kistehén-lemez, valamint egy időben Magyarországon és az Egyesült Államokban a Kistehén Melankólikusok egyedi albuma, az “Ember a fán” (A Man in a Tree).” (mixonline.hu)

A számok:

01 – Ember a fán
02 – Kint mintha
03 – Vadnyúl
04 – Hogyan mondjam
05 – Nem csak a világ
06 – Galambot varr
07 – Már ölt
08 – Idõhöz türelem kell
09 – Mélybúvár
10 – Január
11 – Felébredt egy ember
12 – Mi lesz…?
13 – Visszafelé élni
14 – A vén cigány

Levin 2012. június 4-i bejegyzésének frissítése.

https://tinyurl.com/y9rzjtrz

0

Visits: 12

Publication author

offline 1 hónap

Levin

Avatar 177
Comments: 2243Publics: 4687Registration: 22-09-2017

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

4 × 3 =

Password generation