Medeski Scofield Martin & Wood – Live: In Case The World Changes Its Mind [2 CD] (2011) Red General Catalog

“A Medeski Martin & Wood (billentyűk, bőgő, dob) napjaink egyik legeredetibb formációja. 
Hazai szórólapokban és egyéb írásokban a világ első számú groovy-jazz képviselőjeként tűntetik fel őket, ami kétség kívül találó kifejezés, csak kicsit unalmas, hogy mindenhol ezt olvasom.
Tulajdonképpen funky groove-okra épülő rettenetesen dögös jazzről van szó, ami gyakran idegtépő free jazz-agymenésbe fordul át.
A konzervatív jazzhallgatók tehát lehetőség szerint óvakodjanak a csapattól, viszont a nyitottabb fülű hallgatóság egészen nyugodtan próbálkozzon meg vele. Én mondom, nagyon könnyen rá lehet kattanni erre a rémisztően egyedi és meglehetősen abnormális „groovy-jazz” hangzásra.
A trió és John Scofield együttműködése az 1998-es A Go Go című korongon kezdődött. Akkor az MMW segédkezett a gitáros szólólemezén, és ezzel örökérvényű felvétellé tette azt.
Már itt is hallhattuk, hogy ezek a srácok nagyon összepasszolnak, ám a lemez felvétele után elváltak útjaik. Azóta az A Go Go számos zenekarra gyakorolt nagy hatást, köztük a magyar TrioQuartetre is.
Szerencsére a fiúk nyolc év után, 2006-ban ismét összeálltak hogy közösen újabb meghatározó anyagot rögzítsenek. Ennek eredménye a 2006 őszén megjelent Out Louder. A zenekar ennek örömére Medeski Scofield Martin & Woodra bővítette nevét, jelezve, hogy itt egy csapatról van szó.” (fekete Ádám, ekultura.hu)

Lemezüket az ötödik földrészen élő, átmenetileg itthon tartózkodó Gykrantz barátunk jóvoltából hallgathatjuk meg. Köszönjük!

A zenészek:
John Medeski– billentyűk
John Scofield – gitár
Billy Martin – dob
Chris Wood – bőgő, basszusgitár

http://tinyurl.com/ycgn7wxp

0

Visits: 6

Publication author

offline 1 hónap

Levin

Avatar 177
Comments: 2243Publics: 4687Registration: 22-09-2017

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

10 + 3 =

Password generation