V.A. – Closer to the Music Vol. 4 (2011) Stockfisch Records

“Nem új keletű a megállapítás, hogy a válogatásalbumok nem tartoznak a gyűjtők kedvencei közé, de, mint minden „törvény” esetén, így itt is van kivétel. Ilyen kivételnek számítanak – és ezért megkülönböztetett figyelem övezi – a német kiadó a Stockfisch Records válogatáslemezeit, amelyek a gitárzenei gyűjteményekben mindig megbecsült helyre kerülnek.
A közelmúltban került a piacra a lakonikus egyszerűséggel csak Vol.4-nek nevezett új korong. A 18(!) számot tartalmazó, bő 70 percnyi játékidejű kiadvány tökéletes keresztmetszetet jelent a német cégnél most illetve a közelmúltban futó/futott zenei projektekről. Az évek során eddig megjelent 3 album koncepcióját követve az új kiadványon is többnyire 2-2 szám erejéig jelennek meg a lemezcég ászai.
A lemezt a Stockfisch elsőszámú favoritja Allan Taylor nyitja a Let The Music Flow és a Midnight Call című számokkal. Annyit mindenképpen érdemes róluk tudni, hogy ezek a felvételek luxusautókat gyártó Porsche promóciójában is szerepeltek. A folytatásban David Munyon-tól (I Want Your Love és a Hollywood Town) Paul O’Brien-ig (Madrona és a Without A Trace) és Ralf Illenberger-ig (Light Wave és a Falling Down) szinte mindenki itt van, aki a kiadónál számít. Az igen gazdag zenei műsort a Blue Chamber Quartet átirata zárja. Chick Corea műveit alakították át egy kicsit(?), közülük most a Children’s Song No. 16 és a No. 6 hangzik el. Igaz, ez már a kiadó korábbi lemezeinek a taglalásakor is leírtam, de mégsem lehet elégszer hangsúlyozni: ezek az albumok (beleértve ezt a legújabb korongot is) nem csak zenei szórakozást kínálnak, hanem alkalmasak – különleges hangzáshűségük okán – az otthoni audiorendszer gyenge pontjainak a feltérképezésére is.” (Czékus Mihály, Hifipiac.hu)

A számok:
Allan Taylor
1. Let the Music Flow
2. Midnight Call
McKinley Black
3. My Diamond Mind
4. All I Need
Paul Stephenson
5. Rainy Day
6. Back Where You Belong
Eugene Ruffolo
7. Baby It’s Cold Outside
David Munyon
8. I Want Your Love
9. Hollywood Town
Paul O’Brien & Uli Kringler Trio
10. Madrona
Paul O’Brien
11. Without A Trace
Katja Werker
12. Uber sieben Brucken must du gehen
Zebra Sommerwind
13. Es saß ein klein wild Vögelein
Michael Schilerf
14. Hickory (The Southern Caress)
Ralf Illenberger
15. Light Wave
16. Falling Down
Blue Chamber Quartet
17. Children’s Song No. 16
18. Children’s Song No. 6

https://tinyurl.com/ybdhkahj

0

Visits: 6

Publication author

offline 4 hét

Levin

Avatar 177
Comments: 2243Publics: 4687Registration: 22-09-2017

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

16 − 16 =

Password generation