Kada – Kada (1998) Periferic Records

A  zenekar 1995 novemberében alakult Válik László gitáros vezetésével. Az együttes neve, Kada egy keresztnév, minden különösebb utalás nélkül.

A Kada zenéjét műfajilag egyértelműen meghatározni nehéz, maguk a zenészek nem is törekednek erre. Ha összegyúrnánk Frank Zappá-t, David Torn-t, a King Crimson-t, és a különös egyveleget átrepítenénk a már küszöbön álló XXI. századba minden bizonnyal megkapnánk a következő képletet: K A D A. A zenekar hangszerelése jazz-rock-szerű, általában hosszabb kompozíciókban gondolkodnak, ahol mind a megkomponált, mind az improvizatív részek, zaj-zenei modellek is helyet kapnak. Nem a hagyományos hangrendszerek, a kötött struktúrák jellemzik zenéjüket, sokkal inkább a páratlan ritmusok, a sűrű váltások vagy éppen a monotónia. Kedvelik a kísérletezést, ahol a késznek tartott kompozíciók is állandó változásban vannak.
A hallgató – elfogulatlanságáért cserébe – izgalmas és újszerű élményhez jut.-Periferic Records

A számok:
01.Csinvat I.
02.Csinvat II.
03.Kapuk – Gates
04.Bőr és sár – Skin and Mud
05.Kada
06.Kereső – Seeker

Közreműködnek: Válik László – gitárok; Boros Attila – basszusgitár; Ballai Gergely – dobok; Kollmann Gábor – szaxofon; Katona Gergely – pozan, trombita, ütőhangszerek; Mogyoró Győző – ütőhangszerek.

https://tinyurl.com/ybsmz8d7

0

Visits: 7

Publication author

offline 1 hónap

Levin

Avatar 177
Comments: 2243Publics: 4687Registration: 22-09-2017

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

tizenegy + tizennyolc =

Password generation