Bognár Szilvia, Herczku Ágnes, Szalóki Ági – Szájról szájra (2007) Periferic Records

Bognár Szilvia, Herczku Ágnes, Szalóki Ági. Három gyönyörű hangú magyar énekesnő. “Népdalaink szájról szájra öröklődnek, s miközben saját útjukat járják, énekesek generációinak ajkán formálódnak, tisztulnak és szépülnek. 
A három énekesnő is így sajátította el mestersége csínját-bínját, egymástól is tanulva – szájról szájra adták-vették a fortélyokat, kincseket. A szakmai tisztelet előbb barátsággá alakult, majd immár szakmai “szövetséggé” formálódott, hiszen egyre többször énekeltek közösen különböző előadásokon. Példának okáért a Makámos Krulik Zoltán, vagy Nikola Parov meghívására eleinte párosával, majd hármasban, sőt egy időben négyesben is. Négyesben, hiszen Palya Bea is a társasághoz tartozik, aki jelen volt a produkció születésekor.

A közös éneklés sikerein felbuzdulva határozták el, hogy önálló műsort hoznak létre. Olyan műsort, ahol a különböző női karakterek és a hozott zenei tapasztalatok színezve-árnyalva kiegészítik egymást, a három karakteres hang pedig egymást kísérve szólaltatja meg régiónk népdalkincsét. A zenei kíséretre is – magukhoz hasonlóan – széles zenei látókörrel, változatos érdeklődéssel rendelkező muzsikusokat kértek fel: a komponálásban finom árnyalataival kiemelkedő gitáros Juhász Gábort, a multiinstrumentalista és világzenei porondon rendkívül sikeres Nikola Parovot, a muzikalitásával kitűnő ütő hangszeres Dés Andrást, a hangszerelőnek is kiváló nagybőgős Kovács Zoltánt és a népzenében sokszor bizonyított Mester Lászlót, aki ezen a lemezen különböző hangszereivel gazdagítja a hangzást.”  (passzio.hu)

1. Somogyindia
2. Sem eső / No Rain Falls
3. Tűzugrás / Fire Jumping
4. Elmegyek / I’m Leaving
5. Jólesik / It Feels Good
6. Apókáé / For Grandpa
7. Anyókáé / For Grandma
8. Lidlidli
9. Édes kicsi galambom / Sweetest Little Dove Of Mine
10. Gyújtottam gyertyát / I lit A Candle
11. Betlehem / Betlehem
12. Paradicsom / Paradise

https://tinyurl.com/y6wwueva

0

Visits: 16

Publication author

offline 1 hét

Levin

Avatar 177
Comments: 2243Publics: 4687Registration: 22-09-2017

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

tizennyolc − tizenhat =

Password generation