Henry Mancini – Breakfast at Tiffany’s – OST (1961/2012) RCA/WaxTime

Truman Capote Álom luxuskivitelben című kisregénye (eredetiben: Breakfast at Tiffany’s) fiatal korom egyik nagy kedvence volt, s a csodaszép Audrey Hepburn főszereplésével készült, Blake Edwards rendezte film egészen jól megközelítette a könyv hangulatát.
És e hangulat elválaszthatatlan része volt a Henry Mancini által szerzett, és  zenekara által játszott zene is.Az imént, az Audrey Hepburn (1929-1993) filmek dalaiból készült válogatáslemez bemutatásakor már szinte mindent elmondtam a filmről, és lemezről is.
Igen, ez volt az a lemez, amelyik kilencven héten át tartózkodott a Billboard album listáján.
“Henry Mancini zeneszerző kifejezetten Audrey számára komponálta a Moon River című dalt. (Szövegíró: Johnny Mercer) Az 1957-es Édes pofa című filmben Hepburn már énekelt néhány dalt, ezért Mancini tisztában volt a sztár énekhangjának korlátaival. Egyetlen oktáv hangterjedelemre írta meg a melódiát, hiszen a szoros forgatási menetrend egyébként sem tette lehetővé, hogy a színésznő előzetes énekleckéket vegyen. Egy belső elővetítést követően a Paramount egyik illetékese állítólag ezt mondta: „Nos, remélem, az első dolog, amit teszünk, hogy kivágjuk azt a bugyuta dalt.” A legenda szerint Audrey ingerülten felpattanva kijelentette: „Csak a holttestemen keresztül!” A színésznő akarata győzött, és neki lett igaza: a dal Oscar-díjat kapott, örökzöld slágerré vált, ám Mancini szerint soha senki, még a legnagyobb sztárok sem tudták olyan varázslatosan elénekelni, mint Audrey Hepburn. Ennek ellenére a dal egészen Hepburn haláláig nem jelent meg hivatalos kiadású hanglemezen.” (Ennek a lemeznek az eredeti kiadásán sem szerepelt.)

01 – Moon River
02 – Something For Cat
03 – Sallys Tomato
04 – Mr. Yunioshi
05 – The Big Blow Out
06 – Hub Caps And Tail Lights
07 – Breakfast At Tiffanys
08 – Latin Golightly
09 – Holly
10 – Loose Caboose
11 – The Big Heist
12 – Moon River Cha Cha
13 – Moon River

https://zenekucko.com/04080

0

Visits: 4

Publication author

offline 1 hónap

Levin

Avatar 177
Comments: 2243Publics: 4687Registration: 22-09-2017

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

három × 1 =

Password generation