Sera Cahoone – Sera Cahoone (2006) Sera Cahoone

“Azt hittem Gillian Welch lesz az utolsó, egy szál gitárral kiálló, félszeg country hős, így aztán jól meglepődtem Sera felbukkanásán. Tavaly fedeztem fel, kissé megkésve, hiszen már 2006-ban megjelent első lemeze, mely a szimpla Sera Cahoone címet viseli.

Tegyük gyorsan hozzá, ekkor az 1975-ös születésű hölgy már 31 éves volt, szóval rendhagyó esetről beszélünk, már csak élemedett kora miatt is. Aztán itt van a származás. Ha nem is a „szénbányász lánya”, de majdnem, a mindentudó Wikipédia szerint atyja dinamitpatron-kereskedő volt a Colorado hegységben…
Vékonyka alkat, erős hang, szép, tiszta intonáció, mellőzi a szokásos country nyekergést, magabiztosan, bátran süvölt, mint egy süvöltő. Nem igazán felkapott előadó, bár a Kexp rákattant rendesen, és sorra löki a netre a videóit, ezeket a mai napig néhány ezren látogatják.
Ha valaki szereti a minimális dallamkísérettel előadott, egyszerű, őszinte dalokat, akkor nagyon ajánlom, mert nála jobbat ebben a műfajban nehezen talál. Véletlenül most is éppen az első korongot hallgatom, októberben nem is lehet mást hallgatni, borzongatóan szép.
Néha egy kis bendzsó, egy kis hegedű közbeszól, előfordul basszus is, dob is, mégis alig vannak jelen, mintha tudnák az illemet, mintha csak bemutatkoznának, egy kis tea, kis süti, és már távoznak is. Utánuk jön némi szájharmonika fuvallat, személyesen Sera tolmácsolásában, csak az összhatás kedvéért, és ennyi
Pörögni garantáltan nem erre fog a tinik hada, vezetéshez sem ajánlanám, viszont, mint mondottam, októberben, ágyba, lefekvés előtt kiváló görcsoldó.” – írta Zömbik József  hiánypótló blogjában öt évvel ezelőtt.
Én csak csatlakozni tudok hozzá.

A dalok:
01 Nowhere To Be Found 3:14
02 Last Time 3:48
03 Couch Song 3:37
04 Take Me Home 3:34
05 You’re Lookin’ Tired 2:57
06 I’ve Been Wrong 4:44
07 I’m On Your Side 3:00
08 Long Highway 4:51
09 What A Shame 3:07
10 So Long 3:23

A zenészek: Sera Cahoone – Acoustic Guitar, Drums, Harmonica, Vocals; Jeff Fielder – Banjo, Guitar [Dobro, Electric]; Eric Himes – Bass; Jason Kardong – Guitar [Pedal & Lap Steel]; Sarah Standard – Violin; Mat Brooke – Backing Vocals.

https://tinyurl.com/ybnozbfl

0

Visits: 9

Publication author

offline 1 hónap

Levin

Avatar 177
Comments: 2243Publics: 4687Registration: 22-09-2017

Sera Cahoone – Sera Cahoone (2006) Sera Cahoone” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

3 × egy =

Password generation