The Dead South – Good Company (2014) • Devil Duck Records

Mi tudná feldobni az embert jobban, mint négy kanadai fószer, akik déli countryt játszanak bendzsóval? Nate Hilts a zakós kalapos fickó, akinek olyan a hangja, mint ha minden áldott nap Jack Danielses salak gargalizálással nyitná a napot. Folk, bluegrass és rock keveredik a számaikban, amit lekísérnek szépen csellóval, mandolinnal, bendzsóval. Eleve van valami atmoszferikus az akusztikus zenében, ők meg ráadásul rettentően kimunkáltan is csinálják. Kicsit olyan, mint amikor vicces srácok, mint Leo Moracchioli eljátszák a Psychosocialt bendzsón, csak ők komolyan gondolják.

A zenekar egy elég fiatal fiallás és bár nyilván sosem lesz mainstream, de az összes létező kanadai fesztiválon felléptek már, ami a művészetekről szól. 2013-ban adták ki a The Dead South EP-t és azóta tarolnak. A Good Company videója zseniális: egyszerre bizarrul déli és nagyon nem az, amitől az egész valami groteszk, túlvilági egyveleg lesz. Hamburgban felfedezték őket és Európában is kiadták az albumukat (egészen döbbenetes, hogy ez még számít egyébként a mai világban) és szerveztek is nekik pár itteni turnét. Ha valahogy belebotlotok, akkor mindenképp be kell karikázni a programban a nevüket.

A CBC Searchlight versenyén Kanada legjobb új előadója díját nyerték meg, nem is alaptalanul. Azóta nem csak Saskatchewanban, hanem egy csomó más helyen is címlapra kerültek, iszonyatos energiával csinálják az élő koncertjeiket is és valószínűleg a lelkesedésük sokáig ki fog tartani. Nem tudni, hogy meddig tudják feszíteni az akusztikus zene határait, de eddig elképesztően csinálják.
(holdkomp.hu)

01. Long Gone
02. Achilles
03. The Recap
04. In Hell I’ll Be In Good Company
05. Manly Way
06. Travellin’ Man
07. Honey You
08. Ballad For Janoski
09. Down That Road
10. The Dead South
11. That Bastard Son
12. Deep When The River’s High
13. Into The Valley

Nate Hilts – lead vocals, guitar, mandolin
Scott Pringle – guitar, mandolin, vocals
Danny Kenyon – cello, vocals
Eliza Mary Doyle – banjo
Erik Mehlsen – cello

 https://links.snahp.it/hbyiwYA8d4xr6P7xs5rpWpHoQJb6Q3DHiHP
 

0

Találatok: 112

Publication author

offline 3 nap

dali300

25
Comments: 334Publics: 1250Registration: 25-09-2017

The Dead South – Good Company (2014) • Devil Duck Records” bejegyzéshez 2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?