Ten Years After – Undead (1968/1988) Decca/Deram Records

“1966-ban az angol Alvin Lee (1944-2013) és Leo Lyons (1943), mint négy évvel előttük a Beatles tagjai – még a hamburgi szórakoztató negyedben zenéltek. Kellő gyakorlatot és megfelelő tapasztalatokat szerezve tértek vissza Angliába, ahol 1967-ben Rick Lee (1945) és Chick Churchill  (1946) részvételével létrehozták a Ten Years After-t.
A TYA énekes – gitárosa Alvin Lee hamarosan megkapta a kritikától “a nyugat leggyorsabb kezű zenésze” címet. Az együttes szerződést kötött a Decca céggel, és megjelentette első albumát, amelynek címe, ahogyan egyesek mondták: “fantázia nélküli”, mivel az együttes nevét viselte. A korongon található zenében a blues alapok mellett a rock frissessége dominált.
Alvin Lee nemcsak kiváló gitáros, de jó rockhangja révén éppen úgy – jellemző színfoltja volt a Ten Years Afternek, mint egy-egy keverése a gitáron.
Énekét az átmenet nélküli hangerőváltás jellemezte. A normál hangerejű ének hirtelen elhalkult, alig hallható suttogássá gyengült, majd amikor már a fül hozzászokott az elandalító hangerőhöz, akkor váltott át kiabálássá, és kordában tartott üvöltéssé – és ezután ki halhatta meg az újabb suttogást?! Az együttes rendszeres munkájának eredményeként újabb és újabb lemezeik készültek el és a siker is hozzájuk pártolt.
Az 1968-as Undead meghozta számukra a világsikert és az I’m Going Home című szám felkerült a slágerlisták élvonalába.” (literatura.hu)

A lemez felvételei a Klook’s Kleek-ben, egy kis londoni jazz klubban, 1968. májusában készültek.

A számok:
1. I May Be Wrong But I Won’t Be Wrong Always (Alvin Lee),
2. At The Woodchopper’s Ball (Woody Herman; Joe Bishop)
3. Spider In Your Web (Alvin Lee),
4. Summertime (George Gershwin)/ Shantung Cabbage (Ric Lee)
5. I’m Going Home (Alvin Lee)

A zenészek:
Alvin Lee – guitar, vocals
Chick Churchill – organ
Ric Lee – drums
Leo Lyons – bass

https://zenekucko.com/03926

0

Visits: 44

Publication author

offline 1 hónap

Levin

Avatar 177
Comments: 2243Publics: 4687Registration: 22-09-2017

Ten Years After – Undead (1968/1988) Decca/Deram Records” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

négy + 17 =

Password generation