Jeff Goldblum & The Mildred Snitzer Orchestra – The Capitol Studios Sessions (2018) Decca Records

Sokan nem tudják, hogy Jeff Goldblum a Jurassic Park, A függetlenség napja filmek legendás színésze gyermekkora óta zongorázik, mégpedig nem is akárhogyan. Évtizedek óta zenél együtt a The Mildred Snitzer Orchestrával, mellyel most jelenik meg első albumuk a jelenlegi felállásban.

A lemez a The Capitol Studios Sessions címet viseli; abban a stúdióban készült, ahol a mikrofonokat Frank Sinatra, Nat King Cole és a The Beach Boys melegítette be a 60-as években. A felvétel során nemcsak a helyszín, de az atmoszféra is különleges volt: a Capitol Studiót jazzklubbá alakították át, ugyanis Goldblum, amikor éppen nem színészkedik, a Los Angeles-i Rockwell Table And Stage jazzvarietéjének állandó házigazdája.
Larry Klein producernek (Joni Mitchell, Herbie Hancock) köszönhetően ez a hangulat köszön vissza a lemezen is: a felvételekre meghívták a Rockwell törzsvendégeit, a zenekar tagok családját és barátait. Leginkább egy koncertalbumra hasonlít az egész – Goldblum végig beszél a közönséghez, megszólítja zenésztársait.

A lemezen klasszikus jazzdarabok is szerepelnek; ilyen a Cantaloupe Island vagy a My Baby Just Cares For Me is. A Straighten Up & Fly Right-ban közreműködik Imelda May, sőt, Sarah Silverman ismét megmutatja, hogy nem csak stand-upban erős: ő adja elő ugyanis a Me And My Shadow című klasszikust. (bakelitfutar.hu)

 1. Cantaloupe Island
 2. Don’t Mess With Mister T (feat. Till Bronner)
 3. My Baby Just Cares For Me (feat. Haley Reinhart)
 4. Straighten Up And Fly Right (feat. Imelda May & Till Bronner)
 5. Jeff Introduces Sarah Silverman (feat. Sarah Silverman)
 6. Me And My Shadow (feat. Sarah Silverman & Till Bronner)
 7. Nostalgia In Times Square
 8. It Never Entered My Mind (feat. Till Bronner)
 9. Gee Baby (Aint I Good To You) (feat/ Haley Reinhart)
 10. I Wish I Knew (How It Could Feel To Be Free)
 11. This Bitter Earth (feat. Imelda May & Till Bronner)
 12. Come On-A-My House (feat. Imelda May & Till Bronner)
 13. Caravan (feat. Till Bronner)
 14. Good Nights
https://tinyurl.com/y7ek3yjr
2

Hits: 72

Publication author

offline 17 óra

Levin

2 326
Comments: 1334Publics: 3349Registration: 22-09-2017

Jeff Goldblum & The Mildred Snitzer Orchestra – The Capitol Studios Sessions (2018) Decca Records” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..