The Neal Morse Band – The Grand Experiment [Special Edition] (2015) Inside Out

The Grand Experiment, amit a változatosság kedvéért, ismét Portnoy dobolásával rögzített, viszont most már Neal Morse Band néven adott ki. A Neal Morse Band név ilyetén kiválasztása nem véletlenül történhetett, ez ugyanis sokkal inkább tûnik zenekari lemeznek, mint Neal bármely elõzõ szóló munkája… Nagyon spontán, õs-progresszív rockos hangulatú dalok születettek, amikbe mindenki bedobta a saját ötleteit, Neal pedig összeköti a különbözõségeket a saját keresztény ihletettségû szövegeivel, jellegzetes õs-Genesis-környéki hangszeres megoldásaival és Beatles-utánzat dallamvilágával… De zeneileg ez az anyag nem annyira tûnik a megszokott Neal Morse-stílusúnak, ezt az albumot láthatólag közösen dobták össze. Mike Portnoy ezzel az anyaggal kezdi a 2015-ös évét… Kipihenten, csúcs formában kalapálja-színesíti végig az anyagot, igazán varázslatosan élénk a játéka… A ritmusai és a pörgetései végig és mindig a helyükön vannak, tényleg mindig hozzá tud adni a dalokhoz a plusz energiáival… Randy George a jellegzetesen kemény basszusait hozta magával, Eric Gillette pedig gitárhõsködik rendesen, ahogy Bill Hubauer is megadja – a kellõen archaikus hangszíneivel – a billentyû-alapot mindennek… Újdonság továbbá, hogy rendszeresen közös énekléseket hallhatunk, amik a több szólamú – kimunkált és kifinomult. (passzio.hu)

Neal Morse (born August 2, 1960) is an American singer, multi-instrumentalist, bandleader and progressive rock composer based in Nashville, Tennessee. The Grand Experiment is the first album by the progressive rock supergroup The Neal Morse Band. The album was composed and recorded over a short period of time, with no preparation work before entering the studio. This is the first time Morse has recorded this way, with no pre-prepared material (and as a completely collaborative effort with his new band), hence the album’s title. It was released on February 10, 2015, in three formats: single CD edition, a special edition which includes the album plus a bonus CD

Tracklist:
01. The Call (10:14)
02. The Grand Experiment (5:30)
03. Waterfall (6:33)
04. Agenda (3:47)
05. Alive Again (26:50)
Bonus CD:
01. New Jerusalem (Freedom Is Coming) (7:13)
02. Doomsday Destiny (5:27)
03. MacArthur Park (10:52)
04. The Creation (Live from Morsefest) (18:55)
05. Reunion (Live from Morsefest) (10:22)

Band:
Neal Morse – vocals, keyboards, guitars
Mike Portnoy – drums
Randy George – bass
Eric Gillette – guitars, vocals
Bill Hubauer – keyboards
With:
Jim Hoke – sax
Chris Carmichael – strings
David McKee – industrial loops (04)

http://pastebin.com/4qAZYxXR

1

Hits: 19

Publication author

offline 4 óra

latya

502
Comments: 95Publics: 1077Registration: 25-09-2017

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..