Kamondy Ágnes – Dalok Közép-Nirvániából (1996) Bahia Records

“Amikor 1993 májusában, az Egyetemi Színpadon bemutatott Dalok Közép-Nirvániából című elôadóestjével élő emlékművet emelt az előző tizenöt év budapesti undergroundjának, egy nemes és nagyon sok munkát igénylő gesztussal a magyar zenés színház történetébe integrálva azt, Kamondy Ágnes már húsz éve volt jelen a periféria centrumában: játszott népzenét a Kolindában, komponált Fodor Tamás Stúdió K-jában, katalizálta Jeles András Monteverdi Birkózókörét, beállt a fiúk közé Menyhárt Jenő Európa Kiadójában és Másik János Trance Balance-ában, s öt éven át vitte saját zenekarát, az Orkesztra Lunát.
Amikor pedig 1995 tavaszán az Új Színházban megismételték az előadást, majd az év legvégén végre lemezen is megjelent a Dalok Közép-Nirvániából, barátai és saját számainak rock-kamarazenekari átirata, azzal végérvényesen pecsét került egy korszak végére.
“Született itt a 80-as években egy gondolatilag nagyon sokszínû, izgalmas, nyers, költői-zenei világ, amirôl nekem mindig mindenféle eszembe jutott – nyilatkozta Kamondy Ágnes (Magyar Narancs, 1995 március 9.). – Érdekelt, mi rejlik még bennük, amit más hangszereléssel és színpadi dramaturgiával kibonthatok, ha saját gondolataimat és személyiségemet hozzáteszem, tiszteletben tartva az eredeti dal és szöveg szellemiségét. Egyrészt gesztusnak szántam a kortársaim felé, hogy kézbe veszem a műveiket, és le akartam zárni magamban egy korszakot, hogy továbbléphessek. Boldog vagyok, mert úgy érzem, sikerült: már az Egyetemi Színpadon lehetett érezni, hogy egy új dolog jött létre a régi dolgokból, egy koncert, egy színház, amely sajátos módon összegezte egy korszak pillanatait, képét, új módon rakta össze a cserepeket. Önállóan gondolkodtunk róla. Az én rejtett álmom, hogy ez a költészet, ez a zene megjelenjen a kultúra >magasabb< régióiban is, az Új Színház színpadán teljesült.” “

A számok:
01 Jó lesz
02 Turista
03 Ismeretlen katona
04 Szindbád
05 Csiribiri
06 Te is meghalsz
07 Fausti pillanat
08 Elmúlik
09 Kigyó
10 És…
11 Marquis De Sade Lovag
12 Reggae

Arranged By – Kamondy Ágnes
Cello – Werner Gábor
Conductor – Silló István
Directed By – Vörös Róbert
Double Bass, Bass Guitar – Kiss Gábor*
Drums – Gyenge Lajos
Guitar – Kaboldi András
Percussion – Magyar Péter
Piano – Silló István
Saxophone, Clarinet – Ladányi István
Trumpet – Lukács B. Ottó
Violin – Simon Attila
Vocals – Kamondy Ágnes, Kisfalvi Krisztina, Szabó Márta

Külön köszönet baljannak és larryznak a veszteségmentes változatért!

https://tinyurl.com/y8uxu9kw

0

Visits: 13

Publication author

offline 1 hónap

Levin

Avatar 177
Comments: 2243Publics: 4687Registration: 22-09-2017

Kamondy Ágnes – Dalok Közép-Nirvániából (1996) Bahia Records” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

tizenegy + 10 =

Password generation