Pink Floyd – Live at Pompeii (1972) Universal Records

1972-ben egyedülálló koncertet adott az akkor még kevésbé ismert Pink Floyd, de ez a koncert megalapozta későbbi robbanásszerű sikerüket. Pompeii határában, a Vezúv lábánál lépett fel a banda, és ez a fellépés zenetörténeti jelentőségűnek számított – ez volt ugyanis az első koncert, amelyről mozifilmet készítettek! A 60 perces filmváltozat óriási sikert aratott.

Ez a lemez egyébként nem szerepel a Floyd hivatalos diszkográfiájában.

A számok:
1. Pompeii Intro 1:54
2. Echoes (Part 1) 11:55
3. Careful With That Axe, Eugene 6:46
4. A Saucerful Of Secrets 10:12
5. One Of These Days 5:56
6. Set The Controls For The Heart Of The Sun 10:21
7. Mademoiselle Nobs 1:52
8. Echoes (Part 2) 13:21

Roger Waters: bass guitar, rhythm guitar on “Mademoiselle Nobs”, gong, cymbals, screams and spoken words on “Careful with That Axe, Eugene”, lead vocals on “Set the Controls for the Heart of the Sun”, additional piano on “Echoes”
David Gilmour: lead guitar, slide guitar, harmonica on “Mademoiselle Nobs”, lead vocals on “Echoes”, vocals on “Careful with That Axe, Eugene” and “A Saucerful of Secrets”, additional vocals on “Set the Controls for the Heart of the Sun”
Richard Wright: Hammond organ, Farfisa organ, grand piano, lead vocals on “Echoes”, VCS 3 on “Pompeii” (intro)
Nick Mason: drums, percussion, vocal phrase on “One of These Days”

https://zenekucko.com/03930

1

Visits: 29

Publication author

offline 2 hét

Levin

Avatar 177
Comments: 2243Publics: 4687Registration: 22-09-2017

Pink Floyd – Live at Pompeii (1972) Universal Records” bejegyzéshez 3 hozzászólás

  1. Georgie írta 2014-ben:
    “Amikor a 80-as években megláttam egy műszaki kereskedésben a koncertfilmet, szinte azonnal vágyat éreztem rá, hogy megvegyem. Az akadályozott meg ebben, hogy Betamax rendszerű videokazettán volt (fiatalabbak, hahó, ismertek ilyet?). Eltelt pár évtized, mire sikerült rátalálnom, immár DVD formátumban. Azóta is az egyik kedvencem. Kép és zene klassz összhangja. Pink Floyd amúgy is misztikába hajló zenéje jól illeszkedik a füstölgő vulkáni táj meg a történelmi emlékek hátteréhez. A zenék között zajló beszélgetések külön említést érdemelnek, amelyekből mélyebben megismerhetjük a zenészeket.”

    0

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

3 + kilenc =

Password generation