Cimbaliband – Live@Fonó (2010) Fonó Budai Zeneház

Egyre érettebb formáció képét mutatja az utánozhatatlanul tehetséges Unger Balázs vezette Cimbaliband. Ez még akkor is kétségtelen, ha sorrendben harmadik CD-jük történetesen talán nem a legjobb eddigi hangzójuk.

A Cimbaliband zenéjében a modern kelet európai életérzés keveredik a népzenével, viszont mindez természetes formában történik, mert ők egy igazi “multikulti” zenekar. Szerb harmonikás, magyar hegedűs, roma nagybőgős, sváb-magyar cimbalmos és gitáros, mindez egy sejtelmes női énekhanggal, és egy jazzdobossal megfűszerezve.

Zenéjük forrásai különböző helyekről fakadnak: magyar népzene, klasszikus zene, jazz, balkáni népzene, rock’n’roll, de két dolog mégis összetarjta a bandát, a barátság, és egy igazi varázslatos magyar hangszer: a cimbalom. Nem véletlenül emlegetik a zenei szaklapok Unger Balázst a “cimbalom Chuck Berry-je” ként! Gyors ”riffjeivel” változatos stílusban mozgatja irányítja a zenekart az igazi magyar akusztikus “keverőpult” mögül. A fentieket egyesítve válik teljessé a hallgató számára az eredeti kelet-európai cimbalom Rock’n’Roll!

Tracklist:

01 – Temelia
02 – Libabőr
03 – Doiul Din Banat
04 – Dúdolós
05 – Velencei álom
06 – Oppadirida
07 – Oriental Mahala
08 – Bánat
09 – Ez a világ
10 – Szerb tánc
11 – Megyek az úton

https://tinyurl.com/y35ggfxq

Ha kicsomagoláskor jelszót kér, írd be a Zenekucko szót a megfelelő helyre.

 

0

Visits: 5

Publication author

offline 1 hónap

larryz

Avatar 56
Comments: 487Publics: 1858Registration: 25-09-2017

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

egy + négy =

Password generation