Courtney Barnett – Sometimes I Sit and Think, and Sometimes I Just Sit (2015) Milk! Records

Courtney Barnett (Courtney Melba Barnet, 1987) ausztrál énekes, dalszerző és gitáros bemutatkozó nagylemeze.
“A 28 éves ausztrál lányt idei debütáló lemeze egy csapásra az indie rock megmentőjének szerepébe repítette. Nem is véletlenül, az olyan szemtelenül egyszerű, de mégis okos dalokat lehetetlen nem imádni. Courtney Barnett minden póztol mentes örömzenéje nagyon is ismerős, kikacsint belőle a grunge, tele van életerővel, ugyanakkor mi másról szólna, mint a döntésképtelenségről, az egy helyben vergődésről. Egyszerű, fanyar, vicces és időnként tragikusan ironikus, esetlen, és nagyon szerethető zene. Ez a lány valószínűleg sosem tartozott a győztesek, a jó csajok táborába, most meg mindenki olyan szeretne lenni, mint ő.” – írta az Origo 2015-ben.

“A 87-es születésű ausztrál énekes-gitáros-dalszerző nem csupán az év egyik bomba felfedezettje, hanem kb. az egyetlen is: szenvtelen vokáljaival, sivatagszáraz hangszerelésével és szellemes lírájával ugyanis tényleg ő 2015 eddigi bitlisze, ami orbitális karddal vág utat a dögunalmas singer-songwriterek és a poshadt soklemezes ipari mocsár között. Erényei közül talán elbeszélésmódjába érdemes leginkább kapaszkodni, mert bár, persze, hogyne az igazi popzene az olyan, ami szöveg nélkül is megállja a helyét, a Sometimes I Sit And Think, And Sometimes I Just Sitet viszont nagyjából annyi értelme van a szavak kihámozása nélkül emészteni, mint a kormány szerint a kommunikáció szaknak. Ha láttad a VAN-t, aggódsz annyira a világ erkölcsének romlásáért, hogy ezt elmondhasd magadról, de annyira nem, hogy tegyél is érte valamit; és a napjaid nagy részében azon gondolkozol, hogy menjél, ne menjél, maradjál, ne maradjál, felkelj reggel az ágyból, ne kelj fel, kimosd a három napja a szennyeszsákban aszalódó zoknit vagy ne mosd ki, szerezd be nyugodtan a lemezt. Nagy válaszokra persze ne számíts, az életed magadnak kell megoldanod, de az, hogy a világ másik felén van egy csaj, aki tök szórakoztatóan beszél az egészről, és aki a reggeli ábrázatom alapján mondjuk én is lehetnék, szerintem nem csak engem nyugtat meg. (Judák Bence, kulturpart.hu)

A dalok:
01.Elevator Operator (3:15)
02.Pedestrian At Best (3:51)
03.An Illustration Of Loneliness (Sleepless In New York) (3:11)
04.Small Poppies (7:00)
05.Depreston (4:53)
06.Aqua Profunda! (2:00)
07.Dead Fox (3:33)
08. Nobody Really Cares If You Don’t Go To The Party (2:46)
09.Debbie Downer (3:18)
10.Kim’s Caravan (6:47)
11.Boxing Day Blues (3:03)

https://zenekucko.com/07621

0

Visits: 27

Publication author

offline 1 hónap

Levin

Avatar 177
Comments: 2243Publics: 4687Registration: 22-09-2017

Courtney Barnett – Sometimes I Sit and Think, and Sometimes I Just Sit (2015) Milk! Records” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

7 − hat =

Password generation