Fusio Group – Step Away! (2018) Tom-Tom Records

A Fusio Group egy Szendőfi Péter által vezetett, világszívonalú fúziós jazz zenekar. Az aktuális anyaguk a “Step Away” címet viseli, és ez már a hetedik a csapat diszkográfiájában.

Szendőfi a magyar jazz nagyágyúival veszi körül magát, összetett kompozíciói remek gyakorlóterepet jelentenek a nagy rutinnal rendelkező muzsikusok számára. A kvinett a komplikált jazz fusion viharos vizein hajózik, a zenekarvezető dobgroove-jai által generált hullámokon lovagolva. A ritmusszekciót Szuna Péter basszusgitáros mellett Tálas Áron, a zseniális ifjú billentyűs alkotja. Szuna funkos, slappelős témái mindig fenntartják a zenei feszültséget, a Szendőfivel megtalált közös hullámhossz adja meg a lemez fűszeres esszenciáját.

Tálas Áron a hetvenes-nyolcvanas évek hamisítatlan billentyűs soundjait hozza, a pattogós Rhodes-tól a DX7 szerű, lebegő hangfüggönyökig tágítva arzenálját.  Áront a magyar jazz kedvelőinek nem kell már bemutatni, generációja egyik legtehetségesebb képviselőjeként óriásiakat játszik az albumon. A fülledt groove-okat cikázó ritmusváltások, komplex témák egyensúlyozzák.

Ezekhez Elek István szaxofonos és Kormos János gitáros párbeszédei adják a mondanivalót. Elek rögtönzései néhol újabb stílusok kapuit nyitogatják, beengedve ezzel a bop és más tradicionálisabb ízek áramlását az össztett zenei szövetekbe. A címadó dalban Kertész Erika énekel, a poposabb nyitány jó kezdőlöketet ad az anyaghoz, ami csak az utolsó előtti nótában csendesedik le kissé, Tálas finom zongorajátéka és Elek szopránja segítségével.

A fúziós muzsika kedvelői biztosan nem fognak csalódni a “Step Away”-ben. ~ Bereczki Bálint (jazzma.hu)

Szendőfi Péter – dob
Elek István – szaxofon
Kormos János – gitár
Tálas Áron – billentyűk
Szuna Péter – basszusgitár

Tracklist:

01 – Step Away
02 – When the 5 Turns to 6
03 – Hipdip
04 – 143
05 – Blue
06 – Mountainous
07 – Alone Together

08 – Band Improvisation

https://tinyurl.com/y4d5xfcw

Ha kicsomagoláskor jelszót kér, írd be a Zenekucko szót a megfelelő helyre.

0

Visits: 11

Publication author

offline 6 nap

larryz

Avatar 56
Comments: 487Publics: 1858Registration: 25-09-2017

Fusio Group – Step Away! (2018) Tom-Tom Records” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

tíz − 10 =

Password generation