Aerosmith – Pump (1989) • Geffen [Reissue 1999]

Az 1001 Albums You Must Hear Before You Die (1001 lemez, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz) sorozat 655-ik és az Aerosmith 10. stúdió lemeze.

Az Aerosmithnek két virágkora volt: először a ’70-es években törtek a csúcsra, és tettek rengeteget azért, hogy az amerikai rockzenekaroknak legyen mit játszaniuk a következő évtizedben, majd a ’80-as évek második felében, gyakorlatilag a sírból visszatérve iskolázták le a fiatalokat, megmutatva nekik, hogyan is csinálják ezt az egészet a rutinos vén rókák.

Abban az időben a rock tele volt Aerosmith-rajongó zenekarokkal, mint a Bon Jovi, a Guns N’ Roses vagy a Mötley Crüe. És bár az Aerosmith együttműködött ezek közül néhánnyal, az eredmények teljesen mások lettek. Hasznosabb utalás a Led Zeppelin hatása, mely legegyértelműbben az Elevator és a Voodoo Medicine Man zúzósabb riffjeiben érhető tetten. Ugyancsak osztották a Zeppelin hajlandóságát arra, hogy a hard rockon kívüli műfajokat se hagyják figyelmen kívül – példa erre a pompás Dulcimer Stomp és a baljóslatú Janie’s Got a Gun. A lemez eredeti címe Here’s Looking Up Your Your Old Address lett volna, melyet Brad Whitford kérésére változtattak meg. Pump – ez meg mi a faszt jelent – emlékezett vissza a reakciókra a gitáros. Nem tudom. Csak hangzásra nagyon olyan, mint… a ’90-es évek. Az eredmény – Norman Seeff vicces fotójával megtámogatva – állva hagyta a vetélytársakat.”/passzio+shockmagazin.hu/

1. Young Lust
2. F.I.N.E.
3. Going Down / Love In An Elevator
4. Monkey On My Back
5. Water Song / Janie’s Got A Gun
6. Dulcimer Stomp / The Other Side
7. My Girl
8. Don’t Get Mad, Get Even
9. Hoodoo / Voodoo Medicine Man
10. What It Takes

Steven Tyler – ének
Joe Perry – gitár
Brad Whitford – gitár
Tom Hamilton – basszusgitár
Joey Kramer – dobok

Bob Dowd – vokál: Love in an Elevator
Catherine Epps – szöveges intro: Love in an Elevator
Bruce Fairbairn – tromita, vokál: Love in an Elevator
The Margarita Horns (Bruce Fairbairn, Henry Christian, Ian Putz, Tom Keenlyside) – fúvós szekció

Producer: Bruce Fairbairn

https://links.snahp.it/NwfZ3QpVi9YFtCO7eqjFTvYIrLPUhRKQHXf
 

 

0

Hits: 85

Publication author

offline 3 óra

dali300

709
Comments: 308Publics: 965Registration: 25-09-2017

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..