Barbaro – Almássy tér 2005/11/11 (2005) • Bootleg

A Barbaro fellépése mindig igazi csemegét ígért. Minden szerénységük ellenére ők azok, akikben hinni lehet azóta, hogy annyi sok-sok évvel ezelőtt felvállalták az idehaza akkor még ismeretlennek számító etno-rockot.

A Barbaro szenvedélyes zenéje vad, mély, feszes szövésű és könyörtelen. A csángó és a moldvai népdalok, a szépséges balkáni dallamok felolvadtak az öntörvényű egészben. Ez már nem folk, nem rock, hanem egy ezeket magasabban átfogalmazó szárnyalás. Hangzásviláguk Bartók Béla és Jimi Hendrix munkásságának szintézise lehetne, ha a háborúban kavargó Balkán lett volna ihletőjük. Cziránku Sándor gitáros, aki a rockos, P. Mobil-os múlt után azon kevesek közé tartozik, akik tökéletesen ki tudják használni a kétnyakú szólógitár minden lehetőségét. Herpai Sándor a legendás V 73 és V Moto’Rock dobosaként Weiner Leó, Bartók és Muszorgszkij műveibe bonyolódik bele. Zsoldos Tamás pedig itt valóban basszusgitáros.

https://links.snahp.it/z5pfXu08KHV0XmVOqBrai70y8XRYjlr505o

• Köszönjük susdomes a lemezt! •
 

1

Hits: 111

Publication author

offline 3 óra

dali300

708
Comments: 308Publics: 960Registration: 25-09-2017

Barbaro – Almássy tér 2005/11/11 (2005) • Bootleg” bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Kösz susdomes! Kösz dali300!

    Nagyon jó minőségű felvételek. És a koncert keverése is szuper. Nem mindig keverik sztereóra a koncertet a technikusok.

    Remélem lapulnak még ilyen jó minőségű felvételek a tarsolyban más csapatoktól is.

    (Azt csak halkan jegyzem meg, hogy a spektrumokat nézegetve a MÜPÁval ellentétben az Almássy felülről súrolja az mp3-at. A minőségvizsgáló programot is megtéveszti.)

    0

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..