Holdviola – Túl a vízen (2015) WM Records

A Holdviola zenekar 2006 tavaszán alakult Miskolcon, nevét egy Bükk hegységben honos virág után kapta. Zenéjükben modern zenei formában, kicsit továbbgondolva elevenednek meg a gyönyörű magyar népdalok.

Előadásaik nem egyszerű popzenei koncertek, hanem a zene, a tánc, a színház, és a film ötvözete. Stílusuk: elektro – folk, de dalaikban fellehetőek rock, pop vagy alternatív zenei elemek is. Letisztult dalaikat az teszi érdekessé, hogy bár nélkülöznek mindenféle autentikus zenei megoldást, a népdalok mégis megőrzik természetes hangulatukat. Látványos koncertjeik állandó kísérői az országos hírű Szinvavölgyi Néptáncműhely táncosai. A gyönyörű koreográfiák mellett élőben kreált vizuális elemek színesítik az előadást.
Első két sikeres nagylemezével (Korábbi sikeres nagylemezeivel?) magasra helyezte a mércét az elektro-folk műfaj hazai élcsapata, a Fonogram díjas Holdviola. A közönség által platinává érlelt albumok után bő 3 esztendőt vártunk az új CD-re, de úgy tűnik megérte! A koncertezéssel és dalírással töltött őszak alatt tovább érett és finomodott a Holdviola különleges, egyéni stílusa, melyről az amerikai Huffington Post zenei szakújságírója így ír: „az általam ismert legjobb ötvözete a tradicionális zenének és a modern hangzásnak.”
Az új album méltó folytatása a korábbi lemezeknek, sajátos zenei világával, nehezen kategorizálható egyediségével most is különleges zenei élményt kínál a hallgatóknak. Az új Holdviola CD egyszerre felkavaró és megnyugtató. Remek példája annak, hogy az elődök által énekelt dallamok, kimondott gondolatok, megélt érzések, megfelelő tolmácsolásban a ma emberét is megérintik. A zene ereje hol felpörget, hol elvarázsol, néha sírni máskor meg táncolni van kedvünk.

A dalok:
1. Zúgadoz az erdő
2. Sír a szemem
3. Esik az eső
4. Három árom
5. Ha folyóvíz volnék
6. Kősziklán felfutó
7. Kicsikém
8. Túl a vizen
9. Erdő felől
10. Ágas – bogas
11. Folydogál egy patak
12. E kertemben
13. Fölszállott a páva (live)

A Holdviola:
Török Tilla – ének, vokál
Farkas Péter – dobos
Gál Lajos – gitár

https://zenekucko.com/06455

0

Visits: 67

Publication author

offline 2 hét

Levin

Avatar 177
Comments: 2243Publics: 4687Registration: 22-09-2017

Holdviola – Túl a vízen (2015) WM Records” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

9 + tizenkilenc =

Password generation