R.E.M. – Out Of Time (1991) • Warner Bros.

Out Of Time – Sanyi hepi pípol, avagy a gyors szemforgatás esete a gremi díllyal. 🙂

A “gyors szemmozgás” nevű együttes mérföldkő, annak a rocktörténeti pillanatnak a képviselői amikor a post-punk átfordult alternatív zenébe. Mikor első kislemezük, a Radio Free Europe megjelent 1981-ben, akkor kezdődött az amerikai rockzene visszatérése az underground stílushoz. Az ekkor még nagy számban jelenlévő kemény punk együttesekkel szemben a R.E.M., a gitárcentrikus, rockhagyományokra épülő zenét képviselte. Hangzásviláguk ötvözte a hagyományokat a legmodernebb rock sounddal. Újításaikkal és kitartó, eredményes munkájukkal megreformálták az amerikai underground zenét. Teljesen egyéni muzsikájuk sok követőre és másolóra talált. Ennek ellenére sok évbe tellett amíg világhírnévre, igazi elismerésre tettek szert.

Az Out of Time volt a nemzetközi áttörésük. Az együttes három Grammy-díjat kapott érte 1992-ben, egyet az albumért, a legjobb alternatív zenei album kategóriában, kettőt a Losing My Religion dalért.

Az Out of Time tartalmazta az együttes egyik legszokatlanabb dalát, a Shiny Happy People-t, amely nyíltan egyfajta rágógumi-popzene sémára épül. Bár a szám erősen megosztotta a korábbi rajongókat, jelentősen növelte az együttes nemzetközi ismertségét. A R.E.M. sosem játszotta élőben. Ennek lehetséges oka, hogy a felvételen Michael Stipe-ot a The B-52’s együttes énekesnője, Katie Pierson kísérte, aki a koncerteken nem szerepelt.

01. Radio Song
02. Losing My Religion
03. Low
04. Near Wild Heaven
05. Endgame
06. Shiny Happy People
07. Belong
08. Half World Away
09. Texarkana
10. Country Feedback
11. Me In Honey

Bill Berry – dob, percussion, basszusgitár, zongora, vokál
Peter Buck – gitár, mandolin
Mike Mills – basszusgitár, orgona, zongora, csembaló, vokál
Michael Stipe – ének

https://links.snahp.it/gBcEPKenDBGqwwLiyzvhVi2qHhYbnYri3bJ

Front …

Back …

CéDé …
 

0

Hits: 46

Publication author

offline 8 óra

dali300

21
Comments: 314Publics: 1255Registration: 25-09-2017

Vélemény, hozzászólás?