Mike Oldfield – Tubular Bells II (1992) WEA

A Tubular Bells II (Csőharangok II) Mike Oldfield 1992-es, tizennegyedik nagylemeze. Az elkészítésének gondolata 1989 körül merült fel, amikor egy tévéműsor kedvéért Oldfield részleteket játszott a Tubular Bellsből. Előző kiadója is presszionálta, hogy elevenítsék fel korábbi, legsikeresebb albumát. Az Amarok albumot a kiadó szerette volna Tubular Bells II néven kiadni, Oldfield azonban ezt nem engedte, mert úgy gondolta, semmi köze a lemeznek ahhoz. Miután elégedetlensége miatt szakított lemezkiadójával, és új társasághoz szerződött, nekikezdett a régi album folytatásának. Munkájára hatással volt az új producer, Trevor Horn érkezése is.

A lemez az eredeti Tubular Bells szerkezetét, főbb motívumait megtartotta, de legtöbb részletében teljesen új kompozíció. Felismerhető például a kezdő téma, de pontos dallamában, hangszerelésében jelentősen megváltozott. Az első rész végén található finálé is nagyon hasonlít elődjére, még a hangszerek nevének felsorolása is megmaradt, de a dallam azért itt is más. A többi téma is egyezést mutat sebességében, hangulatában. 

A lemez megjelenését egy nagyszabású koncert kísérte, melyet az Edinburghi Vár tövében rendeztek. A mű hatalmas kritikai és közönségsikert aratott.

Tracklist:

01 – Sentinel
02 – Dark Star
03 – Clear Light
04 – Blue Saloon
05 – Sunjammer
06 – Red Dawn
07 – The Bell
08 – Weightless
09 – The Great Plain
10 – Sunset Door
11 – Tattoo
12 – Altered State
13 – Maya Gold
14 – Moonshine

Külön köszönet Nagygazemberimi-nek a lemezért és az eredeti feltöltésért!

https://tinyurl.com/y4u98t27

0

Visits: 13

Publication author

offline 2 hét

larryz

Avatar 56
Comments: 487Publics: 1858Registration: 25-09-2017

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

tizenkilenc + 15 =

Password generation