Kansas – Drastic Measures (1983) Epic/Kirshner Records

Kansas

A meglehetősen ötlettelen Kansas név mögött egy több mint négy évtizedes múltra visszatekintő, rendkívül sikeres és zeneileg igencsak ötletgazdag együttes rejtőzik, mely Topeka városában, Kansas államban jött létre a hetvenes évek elején.
Az első két év különösebb esemény és ezáltal fetűnés nélkül telt, hacsak azt nem számítjuk, hogy felléptek a Doors előzenekaraként. A progresszív rockot a délvidéki (southern) rockkal ötvöző Kansas karrierje valójában 1974-ben kezdődött, amikor Don Kirshner menedzser és lemezcégtulajdonos szerződtette a formációt. Ezt követően jelent meg első nagylemezük, melynek sikeréért keményen megdolgozott a banda, hónapokon át folyamatosan turnéztak, hogy megismertessék magukat a közönséggel. Ez a korong már megelőlegezi az igazi Kansas hangzást, a rendkívül összetett és virtuóz hangszeres játékot, az eredeti dallamvezetést és ritmusvilágot.
A 80-as évek elejére őket is utolérte az elvándorlási hullám, a bandán belüli feszültségek (vallási) Valsh távozásához vezettek, utódát John Elefantéban találták meg. Szerencsére a váltás nem jelentett törést az együttes zenei világában. (literatura.hu)

A kilencedik nagylemez felvételeinek készítése előtt Robby Steinhardt hegedűs elhagyta a zenekart, így ezen az albumon a Kansasra addig jellemző hegedűjátéka már nem mhallható.

A számok:
All tracks written by John Elefante and Dino Elefante except where noted.
1. “Fight Fire with Fire” 3:40
2. “Everybody’s My Friend” 4:09
3. “Mainstream” (Kerry Livgren) 6:36
4. “Andi” (J. Elefante) 4:15

5. “Going Through the Motions” 5:43
6. “Get Rich” 3:43
7. “Don’t Take Your Love Away” 3:44
8. “End of the Age” (Livgren) 4:33
9. “Incident on a Bridge” (Livgren) 5:37

https://tinyurl.com/y2nyasv6

0

Visits: 7

Publication author

offline 2 hét

Levin

Avatar 177
Comments: 2243Publics: 4687Registration: 22-09-2017

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

15 − tizenkettő =

Password generation