KISS – Destroyer (1976) • Casablanca

Az 1001 Albums You Must Hear Before You Die (1001 lemez, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz) sorozat 356-ik lemeze.

A KISS számára az első áttörést hozó Alive! koncertlemez után mindenki tudta, hogy eljött a nagy dobás ideje, így az Alice Cooper mellett nevet szerzett Bob Ezrin lett az új anyag producere, akivel valóban egy színesebb, izgalmasabb anyag készült, nem kevés technikai újítással. Ezen az albumon használtak először különféle hangeffekteket – robbanások, ijesztő, kiabáló gyerekhangok (Ezrin gyermekeitől), taps stb. -, valamint vonósokat, de gyerekkórust is. Ezrin nemcsak producer volt a lemeznél, de a kilenc dalból hétben társszerző is.

A máig egyik legnépszerűbb old school KISS album sikerét jól példázza, hogy már 1976-ban platinalemez lett (elsőként a banda karrierje során), de Új-Zélandon és Németországban is listákra kerültek vele, sőt, a Destroyer kedvező fogadtatása tette lehetővé a banda legelső Európa-turnéját is.

A KISS-re ma is divat legyinteni, mondván, hogy a show nélkül sosem lehettek volna ekkorák, és ebben nyilván rejlik is némi igazság. Viszont pusztán a cirkuszra hagyatkozva, igazán jó dalok, jó lemezek nélkül senki sem lehet képes a csúcson maradni több mint négy évtizeden át. A Destroyer tökéletes példája mindennek: az eredeti négyes talán legkerekebb, töltelékektől leginkább mentes produkciója ez, az Aerosmith Toys In The Attic és Rocks lemezei mellett alighanem a legnagyobb hatású album, amit az amerikai hard rock kitermelt a ’70-es évek derekán. Megkerülhetetlen klasszikus.
/more->/ 

01. Detroit Rock City
02. King Of The Night Time World
03. God Of Thunder
04. Great Expectations
05. Flaming Youth
06. Sweet Pain
07. Shout It Out Loud
08. Beth
09. Do You Love Me?
10. Rock And Roll Party

Paul Stanley – ének, gitár
Gene Simmons – ének, basszusgitár
Ace Frehley – gitár
Peter Criss – dobok, ének

producer: Bob Ezrin

https://links.snahp.it/GmGJ4ZdWZMRNsfLt5ouDB0HJmEGntPQeRdG

 

0

Találatok: 38

Publication author

offline 12 óra

dali300

22
Comments: 314Publics: 1254Registration: 25-09-2017

Vélemény, hozzászólás?