Sheryl Crow – 100 Miles from Memphis (2010) A&M Records

Sheryl Crow

“Hol vannak már azok az idők, amikor Sheryl Crow egyszerű kis vokalistalányként rázta a rőzsét Michael Jackson utazó udvartartásában? Messze, vághatnánk rá gyorsan a rakatnyi Grammy-díj és a szólópályán eltöltött majd’ két évtized egyéb sikerei alapján, de azért nem lenne teljesen igazunk.

Merthogy a címbéli száz mérföld túlsó végén fizikailag Sheryl Crow szülővárosa, a Missouri-beli Kennett, spirituálisan pedig az énekesnő által gyermekkorában bálványozott soul korszak nagyságai lelhetők fel, ekképpen pedig a 100 Miles From Memphis tulajdonképpen egyfajta utazásként is felfogható abba a nosztalgikus korba, amikor még csak az ábrándokban élt a rivalda vakító fénye. (Szép kép volt, mi?) 

Szóval, a kitűzött cél egy jófajta soul-lemez lenne, ám a kompasz mintha csalna: hiába az egykori munkaadójának dedikált Jackson 5-dal (a bónuszként feltett I Want You Back), a Justin Timberlake-kel közös, egész jól sikerült Terence Trent D’Arby-átirat (Sign Your Name), a fúvósok és a vonósok fokozott jelenléte, az amerikai középutas country-rock – a szólókarrier megannyi állomásán tökéletesre polírozott – eszköztára győzelmet arat az attitűd felett. 
Az eredmény így nem más, mint egy tisztességes, ám többhelyütt is az unalom határán támolygó anyag, s ezt az érzést csak erősíti a Sheryl műfajában még nagyobb öregnek számító Tom Petty idei albumának Don’t Pull Me Overével rokon, amúgy Keith Richard vendégszereplésével felvett Eye To Eye kissé kilógó reggae-je. 
Hol vannak már a régi szép idők, amikor azt hittük, a rock a fiataloknak lett kitalálva?” (Dastardly kritikája est.hu)

A számok: 
1. Our Love Is Fading 
2. Eye to Eye (feat. Keith Richards) 
3. Sign Your Name (feat. Justin Timberlake) 
4. Summer Day 
5. Long Road Home 
6. Say What You Want 
7. Peaceful Feeling 
8. Stop 
9. Sideways (feat. Citizen Cope) 
10. 100 Miles From Memphis 
11. Roses and Moonlight 
12. I Want You Back (Bonus Track) 

https://tinyurl.com/y6modm3b

0

Visits: 9

Publication author

offline 1 hónap

Levin

Avatar 177
Comments: 2243Publics: 4687Registration: 22-09-2017

Sheryl Crow – 100 Miles from Memphis (2010) A&M Records
” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Authorization
*
*
Registration
*
*
*

tizenkettő + hét =

Password generation